שר הפנים, רוני בראון, סירב להיענות לבקשת קבוצת ברונפמן פישר להרחיב את שטח התכסית של סניף איקאה, במעוין שורק במערב ראשון לציון. זאת, לנוכח טענת הוועדה המחוזית כי לא ניתן להוסיף שימושים מעבר לשימושים הקבועים בתוכנית החלה על המקום.
שטח התכסית המותר כיום על המגרש מגיע ל-45% משטחו. הבקשה של קבוצת קבוצת ברונפמן פישר נדונה לפני ארבעה חודשים בוועדה המחוזית, שקבעה מראש כי לא ניתן להיענות לבקשת החברה. בעתירה שהוגשה על ידי מתנגדי המתחם נטען כי כבר היום חורגת החברה מזכויות הבנייה שהוקצבו לה, וכי דו"ח של מודד מוסמך מגלה חריגות בנייה.
המאבק בסניף איקאה בראשון לציון נמשך גם במסלולים אחרים: לאחר שהערר על מתן ההיתר לשימוש מסחרי חורג נדחה, עתרו 16 סוחרים מראשון לציון לבית המשפט לעניינים מינהליים בתל אביב. העותרים טענו כי החלטת ועדת הערר בלתי סבירה באופן קיצוני ולוקה בחוסר סבירות.
שר הפנים סירב לבקשתה של קבוצת ברונפמן פישר להרחיב את מתחם איקאה בראשון לציון
אריק מירובסקי
7.3.2007 / 13:33