חברת מילומור סחר של פרדי רובינסון, הפועלת ברומניה בתחומים של מכירה ושיווק של מכשירים סלולריים ושידורי טלוויזיה בלוויין, מדווחת היום כי החברה הבת MCS חתמה על מזכר הבנות במסגרת משא ומתן לרכישת פעילותה של רשת חנויות למכירת טלפונים סלולריים ואביזרי תקשורת נלווים תמורת סך של עד 3.5 מיליון יורו.
בנוסף לרכישת פעילות הרשת, בעלת 59 חנויות, תקבל מילומור סחר גם את זכויות השימוש בשם המותג השיווקי "Turbo". ההתקשרות מותנית בעריכת הסכם ובאישור הדירקטוריון של מילומור סחר.
הרשת החדשה אמורה להוות פלטפורמה נוספת עבור החברה להרחבת נקודות המכירה למכשירים סלולריים מתוצרת סמסונג, וכן למכירת חבילות של שידורי הטלוויזיה בלוויין. לאחרונה שיחררה מילומור סחר תחזית מכירות אופטימית של הטלפונים הסלולרים מתוצרת סמסונג, אותם היא משווקת ברומניה, כשהציבה יעד מכירות של כ-50 מיליון יורו ב-2007 ומכירות של 500 אלף מכשירים.
בסוף 2006 תפסה החברה במונחי נתח השוק של טלפונים סלולריים את המקום השלישי ברומניה בהיקף המכירות, ואת המקום השני בהיקף מחזור המכירות.
החברה סיימה את תשעת החודשים הראשונים של 2006 עם מכירות בהיקף כולל של כ?132 מיליון שקל. בחודשים האחרונים סבלה פעילות מכירת המכשירים הסלולריים ברומניה מהפחתה יזומה במחירי המכשירים על ידי סמסונג של כ-25%. הדבר חייב את החברה לבצע הפרשה לירידת ערך המלאי. מניית החברה נפגעה מכך קשות וירדה בעשרות אחוזים.
פעילות מיזם הטלוויזיה בלוויין DTH התקדמה בקצב איטי מהצפוי, כש-DTH סיימה את הרבעון השלישי של 2006 בהפסד של 3.7 מיליון יורו במחזור זעיר של 11 אלף יורו. מילומור סחר הפסידה 13 מיליון שקל ברבעון השלישי של 2006 בעקבות השחיקה ברווחיות של שיווק הטלפון הסלולרי של סמסונג. ההון העצמי של החברה נשחק עד ל-15 מיליון שקל, שמממן 11.5% מהמאזן.
מילומור סחר של פרדי רובינסון חתמה על מזכר הבנות לרכישת רשת חנויות סלולר ברומניה בכ-3.5 מיליון יורו
ערן גבאי
11.3.2007 / 16:12