וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

ת"א: המדדים איבדו 1.2%

שרון שפורר

18.3.2007 / 17:37

המסחר ריכז מחזור נמוך יחסית של פחות ממיליארד שקל. אודיוקודס ירדה בסיום ב-2.6%. קבוצת דלק עלתה ב-2.7%

מחזורי המסחר הנמוכים במהלך יום המסחר הראשון בשבוע של הבורסה בתל אביב עשויים היו לאותת כי הפעילים באחד העם מעדיפים לשבת על הגדר עד לשובן של בורסות העולם מסוף השבוע - מחר, אך לקראת סיום נראה כי בכל זאת הצליחו אלו לגבש עמדה ושלחו את המדדים המובילים לירידות חדות בסיום.

מדד המעו"ף איבד היום 1.2% ל-940.9 נקודות - כשהוא רחוק כבר כדי כ-6% מרף 1,000 הנקודות אותו חצה ליום בלבד באמצע חודש פברואר אך נסוג מיד לאחור. רק שתי מניות היו היום ירוקות במדד - אלו של טבע שפתחו בפער חיובי את המסחר ומניות קבוצת דלק על רקע שלוש התרחשויות מהותיות בחברה. מדד תל אביב 100 ירד גם הוא היום ב-1.2% ל-944.7 נקודות ומדד התל טק 15 השיל מעליו 1.7% כשהוא משלים ירידה דו יומית של כ-3%. מניות השורה השנייה צנחו ב-1.4% ואילו ירידות מעט מתונות יותר איפיינו היום את מניות השורה השלישית, כשהיתר 30 השיל מעליו 0.55%.

מה שעשוי להכביד השבוע על המסחר באחד העם, מלבד החששות ממשבר בשוק המשכנתאות האמריקאי, הוא איום השבתת המשק ביום רביעי על ידי 700 אלף מעובדי המגזר הציבורי. היום בערב ייפגש שר האוצר, אברהם הירשזון, עם יו"ר ההסתדרות, עופר עיני, במטרה לגבש פיתרון שימנע את השביתה. גם השיחות בין הנהלת בנק ישראל לעובדיו על חתימת הסכם שכר חדש, שיחלו מחר, עשויות להעיב - אם כי נראה כי מרגע שהוסר איום התפטרותו של הנגיד, סטנלי פישר, הוסרה גם המשקולת מעל אחד העם.

במניות הדואליות - על אף שפתחו רובן בפערים חיוביים נרשמה היום מגמה שלילית כמעט גורפת. טבע היתה חריגה עם עלייה של 0.3% במחזור של כ-39 מיליון שקל - הרביעי בהיקפו בבורסה. העיתון ההודי "The Economic Times", דיווח בסוף השבוע כי טבע עברה לשלב השני במכרז לרכישת החטיבה הגנרית של חברת התרופות הגרמנית Merck KGaA. לדברי העיתון, שלוש חברות תרופות נוספות עברו את שלב הגשת ההצעות הראשוני: רבנאקסי ההודית, מיילן האמריקאית ואקטוויס האיסלנדית. מנגד, נשרו מן המכרז שטאדה הגרמנית ובאר האמריקאית. היקף העסקה עשוי להסתכם בטווח של 6.5-5 מיליארד דולר.

נייס ירדה בסיום ב-0.7% ואלביט מערכות איבדה 1.5%.

אודיוקודס ירדה בסיום ב-2.6% במחזור של כ-5.3 מיליון שקל - לאחר שפתחה את המסחר בפער שלילי של 3.7%, וזאת למרות שבסוף השבוע נבלמה נפילתה החדה עם עלייה של 0.2% בוול סטריט. ביום חמישי צללה אודיוקודס בתל אביב ב-25%, ומאחר שהיא מהווה כ-6% ממדד התל טק 15 - הובילה אותו לירידות של 1.3%.

מניות הנדל"ן בירידה

גל הדיווחים הכספיים ל-2006 נמשך גם היום, והוא צפוי להתגבר עד לסיום חודש מארס. השבוע צפויים להתחיל לטפטף לבורסה דו"חות הבנקים הגדולים, וגם שטראוס צפויה לפרסם תוצאות.

מניית הפועלים חתמה בירידה של 1.1% במחזור של כ-52 מיליון שקל - הגבוה בבורסה, לקראת פרסום התוצאות ביום רביעי הקרוב.

מניית לאומי ירדה ב-1.6% מניות הבינ"ל ירדו ב-1.05% לקראת פרסום התוצאות ביום שלישי.

שטראוס, שתפרסם תוצאות מחר, חתמה בירידה של 1.4%.

מניות קבוצת אי.די.בי של נוחי דנקנר סבלו מירידות חדות: דיסקונט השקעות איבדה 2.2% למרות דו"ח חזק שנבע בעיקר ממכירת נתחים מסלקום לשותפיה - בהם לאומי בינ"ל, גולדמן זאקס ומגדל; אי.די.בי פיתוח ואחזקות ירדו ב-1.6% וב-2.7%, בהתאמה.

קבוצה שדווקא נהנתה מעליות שערים היום היא של טייקון לא פחות מוכר בשם יצחק תשובה. קבוצת דלק עלתה ב-2.7% במחזור של כ-48.5 מיליון שקל - הגבוה בבורסה אחרי שהודיעה על הנפקת שתי חברות בנות, העתידה להניב לה רווח של יותר ממיליארד שקל. בנוסף, נהנתה המניה גם מהודעת חברה בת על נתונים ראשוניים לגבי מציאת דלק בוייטנאם. מניות דלק נדל"ן עלו ב-0.55% במחזור של כ-7.6 מיליון שקל ואלו של דלק אנרגיה זינקו ב-9% במחזור של כ-7 מיליון שקל.

בקרב מניות הנדל"ן, בלטו שתי הכבדות - גזית גלוב ואפריקה ישראל - שחתמו בירידות של 2.3% ו-1.6%, בהתאמה.

מקרב מניות היתר, בלטה לייפוייב עם זינוק של כ-53% במחזור של כ-8.3 מיליון שקל, כשהיא משלימה מסע עליות של כ-200% מאז הנפקתה בחודש דצמבר החולף. רבד, שהשליטה בה נרכשה על ידי יגאל אהובי, עלתה ב-2.6% במחזור של כ-6 מיליון שקל.

בין תעודות הסל ריכזה היום את המחזור הגבוה בבורסה - תעודת הסל קסם שורט 25, שעלתה ב-3.2% במחזור של כ-37 מיליון שקל - החמישי בהיקפו.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully