וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

עליות בת"א: המעו"ף מוסיף כ-1.2%

טל לוי

19.3.2007 / 15:40

מדד הנדל"ן עולה ב-2.1%. מניית הפועלים מוסיפה 2% ומניית לאומי עולה ב-1.5%

עליות שערים נאות נרשמות בשעה זו בבורסת תל אביב: מדד המעו"ף מוסיף כ-1.2% וכך גם מדד ת"א 100. מחזורי המסחר מסתכמים ב-850 מיליון שקל. עיקר העליות נרשם במדד מניות הנדל"ן שמוסיף 2.2% ומדד הבנקים שעולה ב-1.8%. העליות מגיעות לאחר שהמדדים איבדו אתמול כ-1.2%.

המסחר בימים אלה מוכתב גם על ידי הדו"חות הכספיים שמפרסמות החברות הנסחרות, עבור שנת 2006. החברות מחויבות להגיש את הדו"ח עד לסוף מארס, ובשבועיים הקרובים יפורסמו הדו"חות של החברות הגדולות והמרכזיות בבורסה.

בנק ישראל הודיע היום כי על פי התחזית החדשה, צפוי התוצר המקומי הגולמי לגדול ב-5.1% ב-2007, בדומה ל-2006, ושיעור האבטלה צפוי לרדת לרמה של 7.5% בממוצע. הצמיחה מובלת על ידי הסקטור העסקי הצפוי לגדול, על פי התחזית החדשה, ב-6.2%, לאחר שצמח ב-6.4% ב-2006. תחזית זו מעדכנת כלפי מעלה את קצב גידול התוצר ב-0.5%, בהשוואה לתחזית הקודמת שפורסמה בדצמבר 2006.

מקרב חברות המעו"ף הגדולות, פירסמה היום שטראוס גרופ את תוצאות 2006, כשהיא מציגה גידול של כמיליארד שקל בהכנסות השנתיות אל מעל ל-5 מיליארד שקל. הרווח הנקי של החברה הכפיל עצמו, בעיקר הודות למכירת מגרש החברה בצומת שנקראה על שמה - צומת עלית. התמונה ברבעון היתה גם היא מעודדת, עם גידול במכירות וברווח הנקי, אך עם זאת הציגה גידול מפתיע בהוצאות התפעוליות של החברה. המניה מוסיפה 0.9%.

וואלה פירסמה צמיחה שנתית

בקרב המניות הקטנות יותר, פירסמה היום מפעילת פורטל האינטרנט וואלה תוצאות חזקות שהצביעו על צמיחה של 33% בהכנסות לכ-100 מיליון שקל ב-2006 ועל רווח נקי של 25 מיליון שקל באותה העת. יחד עם זאת, וואלה מתקשה להציג צמיחה רבעונית והמניה יורדת ב-1.2%; ירידות נרשמות גם במניות אינטרנט נוספות באחד העם: כשתפוז, שפירסמה אתמול דו"חות שהציגו שיפור בהכנסות אך שחיקה ברווחיות, ממשיכה לאבד גובה ונופלת בכ-3.6% ובבילון - המצטרפת החדשה לאחר העם - יורדת ב-0.9%.

ביום רביעי הקרוב יפרסם בנק הפועלים את תוצאות 2006 והמניה עולה בשעה זו ב-2.1% במחזור של כ-24 מיליון שקל. בנק לאומי, שיפרסם את דו"חותיו שבוע לאחר מכן, מוסיף 1.5%.

שניים מהמנהלים הבכירים של קרנות הגידור סרברוס-גבריאל, סטיבן פיינברג ועזרא מירקין, יגיעו בימים הקרובים לישראל כדי לקיים פגישות עם המפקח על הבנקים, רוני חזקיהו. בנובמבר 2005, זכו קרנות סרברוס-גבריאל במכרז שקיימה המדינה על מניות גרעין השליטה של בנק לאומי. הקרנות קיבלו לבעלותן 10% ממניות הבנק ומחזיקות באופציה לרכישת 10% נוספים. הן יוכלו לממש את האופציה רק אם בנק ישראל יאשר את שליטתן בבנק.

טבע ממתינה לתוצאות המכרז

טבע ממשיכה לעלות במתינות היום ומוסיפה 0.2% בהמשך לעלייה דומה אתמול. בסוף השבוע פירסם העיתון ההודי "The Economic Times", כי החברה עברה לשלב השני במכרז לרכישת החטיבה הגנרית של חברת התרופות הגרמנית Merck KGaA. לדברי העיתון, שלוש חברות תרופות נוספות עברו את שלב הגשת ההצעות הראשוני: רבנאקסי ההודית, מיילן האמריקאית ואקטוויס האיסלנדית. מנגד, נשרו מן המכרז שטאדה הגרמנית ובאר האמריקאית. היקף העסקה עשוי להסתכם בכ-6.5-5 מיליארד דולר.

חברה נוספת המרכזת עניין היא קבוצת דלק שבשליטת יצחק תשובה שעולה ב-1.2%. החברה פירסמה אתמול כמה הודעות: הראשונה - בדבר הנפקת חברת הנדל"ן DGRE ודלק, חברת הדלק הישראלית. ההודעה השנייה היתה קשורה למציאת מציאת נפט בוייטנאם. דלק נדל"ן הודיעה כי תנפיק בבורסת AIM בלונדון את החברה הבת הזרה DGRE - Delek Global Real Estate - הנמצאת בשליטה מלאה של דלק בלרון בינלאומי. נכסיה של בלרון יועברו לצורך ההנפקה ל-DGRE והיא תהפוך לחברת אחזקות שאוחזת ב-DGRE. חברת DGRE תנפיק כ-22% ממניותיה לפי שווי של כ-5.67 מיליארד שקל לאחר קבלת הכסף. דלק אנרגיה, שזינקה אתמול בכ-9% בעקבות נתונים ראשוניים על הימצאות נפט בקידוח בוייטנאם, מתממשת היום בכ-2% ואילו דלק נדל"ן מטפסת ב-1.9% נוספים.

בענף הנדל"ן מתאוששת היום גזית גלוב, שאיבדה אתמול כ-2.5%, בכ-2.6%. גזית גלוב צפויה לפרסם את הדו"חות ל-2006 ביום ראשון הקרוב. אפריקה ישראל מוסיפה 1.5%.

בקרב מניות היתר לייפוייב ממשיכה לרכז תשומת לב. אתמול זינקה המניה ב-53% במחזור של כ-8 מיליון שקל והיום היא מתממשת ב-7% במחזור של כ-9.5 מיליון שקל למרות שלא דיווחה על כל הודעה מהותית לציבור.

במסגרת המסחר בתעודות הסל: קסם שורט 25 (המאפשרת להרוויח מירידת מדד המעו"ף) ממשיכה לרכז את המחזור הגבוה בבורסה מקרב תעודות הסל ואחד הגבוהים גם מקרב הניירות באחד העם - של כ-29 מיליון שקל.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully