וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

הפניקס מדווחת על קפיצה של 25% ברווח הנקי

טל לוי

21.3.2007 / 13:42

הגיע לסך של 381.8 מ' שקל ב-2006. סך הרווחים של הפניקס מעסקי ביטוח החיים והרכוש בלבד, עלה ב-23% ל-564 מ' שקל

זינוק ברווח שהפיקה חברת הביטוח שבשליטת של יצחק תשובה, העלה את הרווח של חברת הביטוח ב-25% ל-381.8 מיליון שקל. העלייה ברווח גם כיסתה על הירידה ברווחיות בתחום ביטוח החיים ועל ירידה קלה ברווח שהפיקה הפניקס מהשקעות.

רווחיה של הפניקס מעסקי הביטוח בלבד (ביטוח חיים וביטוח רכוש) עלו ב-23% ב-2006 והסתכמו ב-564 מיליון שקל. הרווח בתחום ביטוח החיים ירד ב-7.5% והסתכם ב-373.9 מיליון שקל. לעומת זאת, הרווח מעסקי הביטוח הכללי זינק פי 3.5 ל-190 מיליון שקל.

הפניקס פועלת בשני תחומים: ביטוח החיים - בו מפריש המבוטח סכום כסף מדי חודש ובכך צובר זכויות ביטוח. התחום השני הוא הביטוח הכללי (רכב, רכוש) - ביטוח המשולם מדי שנה והכסף ששולם בידי הלקוחות אינו צובר זכויות. הרווח של הפניקס מניהול תיק הנכסים הכללי (נוסטרו) ירד ב-7% ב-2006 והסתכם ב-66.5 מיליון שקל.

הדו"ח של הפניקס בתחום ביטוח החיים מעיד על עלייה של במגזר, דבר המתבטא בעלייה של 5.4% בסך הפרמיות שגבתה הפניקס ממבוטחיה בתחום ביטוח החיים: 2.5 מיליארד שקל. הכסף שגובה הפניקס (כמו שאר חברות הביטוח) נצבר בתיק נכסים אותו מנהלת החברה והתשואות שהיא מציגה אחראיות לחלק מרווחי החברה עצמה, כמו גם לגובה התשלום שיועבר למבוטחים בתום תקופת הביטוח. השקעות אלה הניבו לפניקס רווח של 1.58 מיליארד שקל ב-2006 - ירידה של 19% לעומת 2005.

עודף ההכנסות מביטוח החיים (ההכנסות של חברת הביטוח בניכוי התשלומים והפיצויים שהיא מעבירה למבוטחיה) הסתכם ב-2.8 מיליארד שקל, לעומת 3.13 מיליארד שקל ב-2006.

עלייה נוספת ברווח בדו"ח ביטוח החיים, היא דמי הניהול שגובה החברה עבור הפוליסות שהיא מנפיקה. דמי ניהול אלה הם אחד ממקורות ההכנסה העיקריים של חברות הביטוח והוא הסב לפניקס רווח של 236.6 מיליון שקל - עלייה של 6.6%ף לעומת 2005.

המטאור האמיתי: תחום הביטוח הכללי

מרבית הרווח הנקי של הפניקס הגיעה ב-2006 מתחום הביטוח הכללי. בשורה העליונה, ניכר כי התחום צמח - דבר המתבטא בעלייה של 2.4% בפרמיות שאותן גובה הפניקס ממבוטחיה. פרמיות אלה מושקעות באפיקים שונים והן הניבו רווח של 167.5 מיליון שקל, לעומת 192 מיליון שקל ב-2005.

הגורם העיקרי לעלייה הנאה ברווח מתחום הביטוח הכללי, מגיע מירידה של 16% בסך התביעות העומדות מול הפניקס, שהסתכם ב-1.46 מיליארד שקל ב-2006. אי לכך, עלה עודף ההכנסות (ההכנסות של חברת הביטוח בניכוי התשלומים והפיצויים שהיא מעבירה למבוטחיה) ב-23% והסתכם ב-2006 ב-706 מיליון שקל.

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully