וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

תוצאות טובות לאלוני חץ: הרווח הנקי הסתכם ב-128 מיליון שקל

אסף רותם

21.3.2007 / 15:59

ה-FFO ברבעון הרביעי גדל ב-41% ל-49 מ' ש'; הרווח ב-2006 הסתכם ב-291 מ' ש'



תוך כדי העמקת אחזקתה בחברת הנדל"ן השווייצית PSP וכניסתה להודו, פירסמה שבבעלות נתן חץ תוצאות טובות לרבעון הרביעי.



הכנסות מדמי שכירות ברבעון הסתכמו בכ-66.5 מיליון שקל - גידול של כ-5.6% מהרבעון המקביל. הרווח הנקי הסתכם ב-128 מיליון שקל וכלל רווח הון של כ-53 מיליון שקל ממימוש הנכסים בגרמניה, ובסך הכל זינק פי 8.5 מהרבעון המקביל אשתקד.



ה-FFO של החברה - מדד מקובל בענף הנדל"ן, הכולל את הרווח הנקי, בתוספת דיווידנדים מהשקעות בני"ע, בתוספת פחת והפחתות ובניכוי הוצאות והכנסות חד פעמיות - גדל ב-41% מהרבעון המקביל לכ-49 מיליון שקל. ובא לידי ביטוי ב-FFO למניה של 51 אגורות.



הרווח הנקי בשנת 2006 הסתכם ב-291 מיליון שקל, לעומת כ-354 מיליון שקל בשנת 2005 שכלל רווח הון של כ-298 מיליון שקל ממימוש הנכסים בבריטניה. הכנסות מדמי שכירות בשנה כולה הוכפלו מהשנה הקודמת והסתכמו בכ-267 מיליון שקל. בהתאם, ה-FFO השנתי הסתכם בכ-133 מיליון שקל לעומת כ-63.5 מיליון שקל בתקופה המקבילה אשתקד, וה-FFO למניה הסתכם ב-1.58 שקל, לעומת כ-0.86 שקל למניה בתקופה המקבילה אשתקד.



עוד ציינה החברה, כי נכון להיום השקיעה החברה ב-PSP השווייצית סך של כ-431 מיליון פרנק שווייצי, מתוכם כ-317 מיליון הושקעו בשנת 2006, והיתרה ב-2007. השקעה זו מקנה לקבוצה כ-14.2% ב-PSP.







במהלך 2006 חילקה החברה דיווידנדים בסך 146 מיליון שקל, המהווה 1.59 שקל למניה. ב-2007 תשלם החברה דיווידנד מינימלי בסך של 56 אגורות למניה, אשר ישולם ב-4 תשלומים רבעוניים וזאת בנוסף לדיווידנד מיוחד בסך של 1 שקל למניה שישולם במרץ 2007.



במהלך השנה גייסה הקבוצה כ-1.6 מיליארד שקל משוק ההון, מתוכם כ-1.1 מיליארד שקל בחוב לזמן ארוך והיתרה בסך של כ-0.5 מיליארד שקל בהון.



נתן חץ, מנכ"ל אלוני חץ מסר: "שנת 2006 היתה שנת מעבר במיקוד האסטרטגי של החברה. במהלך השנה ביצענו כמה מהלכים משמעותיים וחשובים וביניהם הנפקתה של אמות - זרוע הפעילות שלנו בנדל"ן מניב בישראל - ואנו מאמינים כי היא תמשיך להציג צמיחה משמעותית גם בעתיד"



עוד אומר חץ, כי "בתחילת השנה הכריזה החברה על תוכנית ההשקעות שלה לשנתיים הקרובות שכללה החלטה אסטרטגית להשקיע בשוק הנדל"ן השווייצי וההודי. אנו בודקים את השוק ההודי מזה תקופה ארוכה והחלטנו להיכנס אליו באופן זהיר ומדוד, אנו בוחנים באופן שוטף הזדמנויות השקעה בהודו, אשר תואמות את אסטרטגיית ההשקעה שלנו".


טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully