לאחר שלושה שבועות של ירידות שערים, חזר שוק המניות לטפס ביותר מ-1.6%, למרות הירידות של תחילת השבוע. ב מסבירים את הירידות בשבועות האחרונים כמימושי רווחים בריאים לשוק, לאחר גל ארוך של עליות שנרשם מהמחצית השנייה של 2006.
"לאחר הירידות ולנוכח האווירה הכלכלית במישור המקומי, לשוק המניות המקומי יש פוטנציאל חיובי להמשך 2007 - בוודאי אם נראה את המשך המדיניות המוניטרית המרחיבה (הורדת הריבית במשק) של החודשים האחרונים", כותב האנליסט ירון פרידמן מיחידת המחקר של הבנק.
עם זאת, מזהירים בבנק הפועלים מהמשך העצבנות בשווקים. "רמת התנודתיות גבוהה יחסית. אנו סבורים כי עצבנות זו תימשך גם בטווח הקרוב, ועל כן הדבר מוסיף לרמת הסיכון גם בשוק המניות המקומי", כותבים שם.
שני הסיכונים המרכזיים שמרחפים מעל השוק, הם מגמה שלילית בשוקי העולם - שהיתה הסיבה המרכזית לתנודתיות של השבועות האחרונים - והתפתחויות שליליות במישור המדיני-פוליטי המקומי, מציינים עוד בבנק. בבנק ממשיכים להמליץ לבעלי אורך הנשימה על החזקה במניות, תוך נקיטת ההגנות המקובלות, למרות התנודתיות שעלולה להמשיך ולאפיין את השוק בטווח הקצר.
גם ב מצטרפים לדיעה כי בטווח הקצר צפויה התנודתיות בשוק להימשך, שתושפע בעיקר ממגמות המסחר בעולם. בבנק ממליצים על הגברת הסלקטיוויות בהשקעות (stock picking) על רקע החששות להאטה בכלכלת ארה"ב, שתשפיע על השווקים בכלל ועל השווקים המתעוררים בפרט, רמות המחירים בשוק ורמת הסיכון הגלומה בו.
כלכלני הבנקים: "העצבנות תימשך בטווח הקצר - אבל לשוק עדיין יש פוטנציאל חיובי ל-2007"
נתן שבע
23.3.2007 / 10:36