חברת , המתמחה בפיתוח וייצור מערכות סימולציה ואימון, זכתה בחוזה לאספקת מערכת אימון וירטואלי מוטסת שתשמש כבסיס חליפה באימון הטקטי של מטוס אימון מתקדם. החוזה הראשוני, הכולל התאמה, אינטגרציה ואישורי הטסה מוערך בכמיליון דולר. לא נמסרו פרטים לגבי זהות הלקוח.
מערכת EVA - פרי פיתוחה של החברה - היא פתרון לאימון וירטואלי בזמן טיסה. המערכת מאפשרת לאמן טייסים בתפעול מערכות אוויוניקה במגוון תרחישי משימות תוך חיסכון משמעותי בעלויות הכשרת הטייסים.
המערכת כוללת מערכת מכ"מ וירטואלי, תמיכה בסימולציית שיגור טילי אוויר-אוויר ונשקי אוויר-קרקע מתקדמים, חליפת לוחמה אלקטרונית וירטואלית ומחולל זירה לבניית תרחישים ודימוי הסביבה הטקטית.
המטוסים המשתתפים באימון מקושרים על ידי רשת תקשורת נתונים, המאפשרת העברת נתונים בין המשתתפים באימון, וכן שליטה ובקרה ממערכת קרקעית. מערכת השליטה והבקרה הקרקעית אף היא מתוצרת בי.וי.אר.
בשבוע שעבר הודיעה החברה על חוזה נוסף בהיקף של מיליון דולר לאספקת מערכת אימון ימי. בי.וי.אר מערכות נסחרת ברשימת הבולטין בורד של נאסד"ק לפי שווי שוק של 26 מיליון דולר וכמעט ללא שינוי בשנה האחרונה. את 2006 סיימה החברה עם צניחה של 47% בהכנסות ל-10.1 מיליון דולר והפסד נקי של 2.2 מיליון דולר לעומת איזון ב-2005.
בי.וי.אר מערכות זכתה בחוזה של מיליון דולר על מערכת אימון עבור טייסים
שירלי יום-טוב
26.3.2007 / 12:32
בשבוע שעבר הודיעה חברת הסימולטורים על חוזה נוסף בהיקף של מיליון דולר