וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מדד התנודתיות בוול סטריט, הידוע בכינויו "מדד הפחד", מזנק ב-9%

TheMarker

26.3.2007 / 19:41

מדד VIX, המספק אינדיקציה מסוימת לגבי עוצמת הפחד של המשקיעים, עולה זה היום השלישי ברציפות



מדד התנודתיות (VIX) של בורסת האופציות של שיקגו, הידוע גם בכינויו "מדד הפחד" - שכן הוא מספק אינדיקציה מסוימת לגבי עוצמת הפחד של המשקיעים בוול סטריט - עולה זה היום השלישי ברציפות, ומזנק היום ב-8.9%.



מדד VIX הוא ממוצע פשוט של סטיית התקן, הגלומה ב-4 זוגות של אופציות קול (call)ופוט (put) הנמצאות בכסף על מדד S&P 500 (זוג אחד מכיל קול ופוט באותו מחיר מימוש) מהחודש הנוכחי, בנוסף לשני זוגות מהחודש הבא.



ה-VIX המקורי ראה אור בשנת 1993, אז המדידה נעשתה על מדד S&P 100, אולם בשנת 2003 הוחלט להרחיב את המדידה למדד הגדול יותר - S&P 500. זאת, על מנת לתת למשקיע אינדיקציה רחבה יותר לגבי עוצמת הפחד במדד, המכיל מגוון רחב יותר של מניות.



בעת הנפילות החדות שנרשמו בבורסות ברחבי העולם לפני חודש, ב-27 בפברואר, קפץ המדד ב-57% - הזינוק היומי החד ביותר שנרשם מאז ה-17 בספטמבר 2001, יום המסחר הראשון לאחר מתקפת ה-11 בספטמבר 2001.


טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully