וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

בית המשפט: הרשעתו של רמון נותרה, ללא קלון; יוכל לשוב לפעילות פוליטית

ניר חסון

29.3.2007 / 8:52

על רמון הוטלו 120 שעות עבודה לתועלת הציבור ותשלום של 15,000 שקל למתלוננת



הרשעתו של שר המשפטים לשעבר, חיים רמון, נשארה על כנה, אך אין בה קלון - כך קבע הבוקר (חמישי) בית משפט השלום בתל אביב. בית המשפט גזר על רמון, שהורשע בביצוע מעשה מגונה בקצינה, 120 שעות עבודה לתועלת הציבור, וקבע כי עליו לשלם 15,000 שקל למתלוננת. קביעה זו מאפשרת לרמון לחזור לפעילות פוליטית.



הפרקליטות ביקשה להטיל על רמון מאסר על תנאי, ואילו פרקליטיו ביקשו להסתפק בעונש של שעות עבודה לתועלת הציבור, ללא הרשעה.



השופטים קבעו כי "אין ספק כי שיקולים נכבדים עומדים לזכותו של הנאשם. מדובר בדמות מוכרת בציבוריות הישראלית. במהלך שנים רבות מילא תפקידים רבים במערכת הציבורית כחבר כנסת וכשר. פעילותו הציבורית נזקפת לזכותו ונלקחת בחשבון בבואנו להחליט על גורלו". הם הוסיפו כי "לא נעלמו מעינינו המצוקה והכאב שהם מנת חלקו של הנאשם נוכח אובדן הקריירה הציבורית שנקטעה באיבה".



השופטים מוסיפים עוד כי מדובר באירוע נקודתי וחד-פעמי "שאין בו כדי להעיד שעסקינן בעבריין מין או במי שדבק בו דפוס עברייני. המעשה עצמו אינו מצוי ברף העליון של עבירות מסוג זה והתרשמותנו היא שמדובר באירוע בלתי מתוכנן".



פרקליטו של רמון, עו"ד דן שיינמן, אמר כי גזר הדין לא יהווה מחסום בפני המשך דרכו הפוליטית של רמון. "אין מניעה מבחינת החוק שהוא ימשיך כח"כ או כשר. הקביעה שאין קלון ועונש של עבודות לתועלת הציבור בלבד, יצרו מצב שאין מניעה חוקית". שיינמן לא התייחס לאפשרות להגיש ערעור על פסק הדין.


טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully