חודשיים אחרי שרכשו את השליטה בחברת ישראלום, השלימו מתיו ברונפמן ויעקב שולם פישר גיוס של כ-180 מיליון שקל באג"ח צמודות מדד ממשקיעים מוסדיים. בדומה להנפקות אחרות בשוק - במיוחד של משקיעים גדולים ומוכרים כמתיו ברונפמן, שחולש על איקאה, בנק דיסקונט, ולאחרונה רכש גם אחזקות בשופרסל לצד נוחי דנקנר - גם ישראלום זכתה לביקושים גדולים, שבעקבותיהם הגדילה את היקף הגיוס.
החברה גייסה 180 מיליון שקל - כ-80 מיליון שקל יותר מהכסף שביקשה לגייס, לאחר שקיבלה ביקושים של כ-300 מיליון שקל. את הגיוס הובילו פועלים אי.בי.אי, דיסקונט חיתום ואקסלנס חיתום.
איגרות החוב הן בעלות מח"מ של כחמש שנים, כאשר קרן איגרות החוב תפרע בין השנים 2010-2017 והריבית תשולם מדי שישה חודשים. הריבית במכרז נקבעה על ריבית המינימום שהוצעה למשקיעים בשיעור של 5.4%. עד לרישום של האג"ח למסחר הן ייסחרו בריבית של 6.1%.
בתחילת פברואר רכשה קבוצת ברונפמן פישר את השליטה בחברת ישראלום (כ-55%), בתמורה ל-108 מיליון שקל מידיהם של זהבה ורד, אורית ומרדכי גבע. הרכישה התבצעה בפרמיה של 11% על מחיר השוק שעמד אז על כ-160 מיליון שקל; היום נסחרת החברה כבר לפי שווי של כ-207 מיליון שקל, אחרי שהשלימה עלייה של כ-30% מאז ההודעה. אחרי ששככה ההתרגשות מהעסקה, לא בכל יום מצליחה המניה לרכז מחזורים של ממש, והיום למשל היא יורדת ב-1% במחזור של כ-10,000 שקל בלבד.
ישארלום עוסקת ברכישה ופיתוח של נכסי מקרקעין, ובהשכרת מבנים ובנייה למגורים ולמסחר. לחברה יש שני מגרשים בקרית אריה בפתח תקווה, ומגרשים ברמת השרון וכפר יונה. בין היתר היא מחזיקה גם בבית פלאפון שבגבעתיים.
ברונפמן-פישר הגדילו את הגיוס לישראלום ל-180 מיליון שקל בעקבות ביקושים גדולים
שרון שפורר
1.4.2007 / 11:47
