וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

אופיס דיפו זכתה במכרז המדינה

רפאל פוגל

2.4.2007 / 11:36

החברה תספק מחסניות דיו למשרדי הממשלה. אלו ישלמו 25 שקל למחסנית דיו ממוחזרת - לעומת 100 שקל למחסנית מקורית

ממשלת ישראל החליטה להעניק לחברת אופיס דיפו את הזכות הבלעדית למכירת טונרים ומחסניות דיו, הן מקוריים והן ממוחזרים, עבור עשרות אלפי המדפסות שנמצאות בשימוש משרדי הממשלה ויחידות הסמך, כל נודע ל-TheMarker. מקורות בתעשיית ההדפסה מעריכים כי סך הזמנות החומרים המתכלים של ממשלת ישראל ויחידות הסמך עשוי להגיע למאות מיליוני שקלים בשנה.

עם כניסתו לתוקף של ההסכם החדש, יוכלו משרדי הממשלה לשלם 25 שקל בלבד עבור מחסנית דיו שחור ממחוזרת שמתאימה למדפסת דיו מתוצרת HP, לעומת 100 שקל, מחיר מחסנית דיו שחור מקורית, ויוכלו לרכוש טונר שחור וממוחזר למדפסות לייזר של HP תמורת 81 שקל במקום מחיר הטונר המקורי - 334 שקל.

הבדלי המחירים המאוד משמעותיים קיימים גם בכל קשת המוצרים שתספק אופיס דיפו עבור מדפסות הממשלה, וכוללים גם מוצרים של לקסמרק ויבמ, כך שטונר שחור ממחוזר למדפסת לייזר של לקסמרק יעלה למשרדי הממשלה 286 שקל לעומת 825 שקל שדורשת אופיס דיפו עבור הטונר המקורי. טונר שחור ממוחזר עבור מדפסות לייזר של יבמ יעלה למשרדי הממשלה 157 שקל, לעומת תג מחיר של 907 שקל שדורשת אופיס דיפו עבור הטונר השחור המקורי מתוצרת יבמ. במסמך המפורט של מחירי המיכלים המקוריים והממוחזרים שהגיע לידי TheMarker, לא מופיעים מחירי טונרים ממוחזרים עבור מדפסות זירוקס ואפסון - אלו מוצעים על ידי אופיס דיפו בגירסה מקורית בלבד.

אנשי משרד האוצר, אשר מודעים היטב להבדלי המחיר העצומים בין חומרי ההדפסה המקורים לבין אלו המתכלים, מעודדים עתה את האחראים על הרכש במשרדי הממשלה לנסות ולחסוך בהוצאות על ידי הזמנתם של חומרי ההדפסה הממוחזרים. הם גם מדגישים כי במכרז הנוכחי, התחייבה אופיס דיפו, שבמידה ואיכות ההדפסה תוך שימוש בחומרי הדפסה ממחוזרים תתברר כירודה, או שאורך החיים של החומרים הממוחזרים יתברר כקצר יותר ביחס לחומרי ההדפסה המקורים, יוחלף הפריט על פי דרישת המזמין מיידית. בנוסף, התחייבה אופיס דיפו לתקן כל תקלה אשר תיגרם למדפסת ממשלתית כתוצאה משימוש בחומרי הדפסה ממוחזרים.

עסקת ענק לקיבוץ אפיק

מי שיזכה לספק את הכמויות העצומות של חומרי ההדפסה הממוחזרים לאופיס דיפו, וגם יספק את שירותי מעבדת השירות עבור המדפסות הממשלתיות, הוא מפעל חומרי ההדפסה של קיבוץ אפיק ברמת הגולן. חיים סלוצקי, מנכ"ל אפיק מוצרי הדפסה אמר ל-TheMarker כי זוהי העסקה הגדולה ביותר אותה סגר המפעל בשנת 2006. להערכת סלוצקי, יש לממשלת ישראל כמאה אלף מדפסות פעילות וכל מדפסת משרדית ממוצעת זקוקה לטונר או מחסנית דיו אחת לחודש או חודשיים. "זה מכרז שמספק הרבה עבודה להרבה משפחות ברמת הגולן", אומר סלוצקי. "כ-30 עובדים מתוך 75 עובדי המפעל שלנו יהיו עסוקים בייצור חומרי ההדפסה הממוחזרים שיזמינו משרדי הממשלה מאופיס דיפו".

מי שאינו מאמין כי הבחירה בחומרי הדפסה ממוחזרים היא בחירה נבונה עבור משרדי הממשלה הוא שי טנא, מנכ"ל חברת גטר טק, נציגת לקסמרק בישראל. "אני מניח שמשרדי הממשלה ינסו לעבוד עם טונרים לא מקוריים ואז הם יחזרו לרכוש טונרים מקוריים בגלל שיקולי עלות-תועלת", אמר ל-TheMarker. "לאופיס דיפו ולאפיק יהיה קשה מאוד לספק אחריות, ואפיק לא יוכלו לתת אחריות למדפסות באתר הלקוח". טנא אף טוען כי המכרז הנוכחי תקף אך ורק לגבי המדפסות הקיימות של ממשלת ישראל, ואופיס דיפו לא תוכל למכור את חומרי ההדפסה לכל המדפסות אשר תקנה ממשלת ישראל במכרז המדפסות הבא, הצפוי להיפתח באפריל.

לדברי מקורות בתעשייה, במכרז הבא מתכננות חברות ההדפסה הבינלאומיות להציע לממשלת ישראל אך ורק חבילה הכוללת את המדפסת, יחדיו עם חומרי ההדפסה המקורים והאחריות הטכנית ולנסות ולחסום את אפשרות הזמנת החומרים המתכלים הממחוזרים גם עבור משלוחי המדפסות הבאים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully