הדברים לא התנהלו כמתוכנן, ולא מעט אכזבה ליוותה את הנפקת הפעילות הבינלאומית של דלק בלרון בינלאומי - החברה הבת של דלק נדל"ן. התוצאות הסופיות התקבלו היום, כשהחברה הודיעה לבורסה המשנית בלונדון (AIM) על השלמת ההנפקה.
דלק, שבשליטת יצחק תשובה, הנפיקה את DGRE - Delek Global Real Estate, החברה הבת של דלק בינלאומי שמרכזת את הפעילות הבינלאומית באמצעות אחזקה בנכסים מניבים בקנדה, בריטניה, גרמניה, שוודיה, פינלנד ושווייץ. האכזבה משתקפת במחיר שנקבע - 2 ליש"ט - הרף התחתון לאחר שעודכן המחיר כלפי מטה. התכנון המקורי - כפי שדווח לבורסה באמצע מארס - היה גיוס לפי מחיר של 2.9-2.25 ליש"ט למניה. ואולם כשראתה החברה שתהיה לה בעיה לגייס במחיר זה, הוא עודכן ב-20% בממוצע כלפי מטה ל-2.1-2 ליש"ט למניה.
דלק גלובל שמנהל איליק רוז'נסקי, תכננה במקור לגייס 150 מיליון ליש"ט, בהמשך ירד הסכום ל-120-100 מיליון ליש"ט ובסוף נסגר על 100 מיליון ליש"ט (כ-200 מיליון דולר), שמהווים 19.2% מהון המניות. אם החתם מריל לינץ' יממש עד תחילת מאי את האופציה שיש לו לרכוש מניות, יעלה הסכום בעוד 15 מיליון ליש"ט (30 מיליון דולר).
שווייה של דלק גלובל לפני כספי הגיוס הוא 840 מיליון דולר, לעומת התכנון המקורי לשווי של כ-1.1 מיליארד דולר. שווי זה מהווה הנחה של 25% על שווי הנכסים כפי שהוערך על ידי שמאים. אחרי ההנפקה יש לחברה 260 מיליון מניות, כך ששווייה הוא 520 מיליון ליש"ט שהם 1.04 מיליארד דולר. השווי הממוצע המקורי המתוכנן היה 691.5 מיליון ליש"ט (1.38 מיליארד דולר), כך שמדובר ב-25% פחות.
דלק השלימה ההנפקה בלונדון: גייסה 200 מיליון דולר במחיר הנמוך של ההצעה המעודכנת
אפרת נוימן
3.4.2007 / 14:35