וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

ת"א נסחרה ביציבות - אך בכל זאת קבעה שיא

טל לוי

5.4.2007 / 14:39

המעו"ף נסגר לראשונה ברמת 1028.18 נקודות. מניית אוסיף זינקה בעוד 17% במחזור גבוה על רקע פרסומי גאידמק

שני ימי המסחר המקוצרים בחול המועד הביאו עימם שיא חדש בבורסה של תל אביב: מדד המעו"ף סיים את יום המסחר בעלייה זעומה בלבד, אולם בכל זאת קבע שיא של 1028.81 נקודות. מדד המעו"ף ננעל ללא שינוי ברמה של 1023.39 נקודות. למרות ימי המסחר המקוצרים, נרשם מחזור גבוה של 1.6 מיליארד שקל.

אתמול עלו שני המדדים המובילים ביתר מ-2%. המסחר החיובי בתל אביב נשען בין היתר על העליות בוול סטריט, השיאים שנרשמו בבורסות השווקים המתעוררים והעליות בבורסות אירופה. העליות הללו נשענו בתורן בעיקר על הירידה במחירי הנפט.

היום נערך מסחר מקוצר נוסף בשל חול המועד פסח, והמסחר עצמו ייסגר בשעה 14:30 ויימשך עד לשעה 14:45 במחירי הסגירה. העליות שנרשמו אתמול הגיעו בשל ירידה קלה במחירי הנפט, כמו גם הדולר הצונח, שמעלה את ההערכות כי נגיד בנק ישראל יוריד את הריבית בסוף מארס.

הורדת ריבית פירושה כי השקעה חסרת סיכון (כמו בפיקדון בנקאי או איגרת חוב של המדינה) תניב ריבית זעומה, ולכן המשקיעים יחפשו אפיקים רווחיים יותר להשקיע את כספם - ובראשם הבורסה. הורדת הריבית מקלה על הוצאות המימון של החברות, שיכולות לגייס כסף בריבית נמוכה יותר - ולכן שוויין עולה.

אוסיף ממשיכה לטפס

חברת הנדל"ן אוסיף, שזינקה אתמול בכ-18% במחזור ענק, הוסיפה היום עוד 17% במחזור גבוה של 75 מיליון שקל. ההערכה היא כי בעל הבית החדש, המיליארדר ארקדי גאידמק, מתכוון ככל הנראה להעביר את הקרקעות שבבעלותו ברוסיה - לאוסיף. לדברי מקורבים, גאידמק מחזיק בבעלותו עתודות קרקע לבנייה בשווי של מיליארדי דולרים, בעיקר במוסקווה. גאידמק רכש בערב החג את השליטה (56%) באוסיף תמורת 600 מיליון שקל - פרמיה של כ-85% מעל מחירה של החברה בשוק. עם זאת, במקרה של דילול מלא, כלומר המרת כל האופציות והאג"ח להמרה שנסחרים בבורסה, הוא צפוי להיות מדולל לכ-30% בלבד, ובמקרה כזה מישהו אחר יכול להשתלט על החברה.

אפריקה ישראל, שבשליטת לב לבייב, התממשה ב-1.1% לאחר זינוק של 42% מתחילת 2007 - תקופה של כ-3 חודשים בלבד.

דלק נדל"ן איבדה 1.3% על רקע הנפקה מקרטעת של החברה הבת DGRE בלונדון. בסופו של דבר, הסתיימה ההנפקה רק לאחר שחתכו את שווי החברה בכ-25% ל-1.04 מיליארד דולר, והיקף הגיוס ירד ל-100 מיליון ליש"ט מהכוונה המקורית לגייס 150 מיליון ליש"ט. דלק נדל"ן תרשום בעקבות ההנפקה רווח הון של 480-380 מיליון שקל.

טאו תשואות של אילן בן דב איבדה 0.2%. החברה הודיעה הבוקר כי רכשה 2.3% ממניות החברה המונפקת דלק גלובל (DGRE), תמורת 98 מיליון שקל.

אל על הוסיפה 0.2% על רקע כוונתה לייקר את מחיר כרטיסי הטיסה, בנימוק של עלייה במחירי הדלק: מדובר בתוספת של 10 דולרים ליעדים קצרי הטווח; של 16 דולר ליעדי אירופה, ושל 30 דולר ליעדים ארוכי הטווח. ההתייקרות תיכנס לתוקף החל מה-15 לאפריל.

במניות הבנקים הגדולים: מניית הפועלים עלתה 0.8% ולאומי איבדה 0.3%. טבע ירדה ב-0.6%.

תעודת הסל קסם שורט 25, העוקבת במהופך אחר מדד המעו"ף, ריכזה את המחזור הגבוה בבורסה (כ-200 מיליון שקל), מאחר שהיא עשויה לפקוע בקרוב. תעודות סל בחסר פוקעות באופן אוטומטי כאשר שער המדד לייחוס מגיע לערך השווה לכ-80% מהמספר הקבוע הנמצא בבסיס מחיר התעודה, וזאת כדי למנוע מצב בו מחיר התעודה יהיה שלילי או במינוף גבוה. המספר הקבוע בתעודה הוא 1,300, כך שהתעודה תפקע כאשר שער מדד המעו"ף בסוף יום המסחר ייסגר מעל 1,040 נקודות. המשקיעים המעוניינים להמשיך להחזיק בפוזיציית שורט - המאפשרת להרוויח מירידה במדד המעו"ף - מגלגלים את התעודה, כלומר - מוכרים את התעודה הקיימת ורוכשים תעודה אחרת בעלת קבוע גבוהה יותר.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully