בית ההשקעות הוותיק כוון השיק אתמול שלוש קרנות נאמנות חדשות, שיצטרפו לחמש קרנות הנאמנות המנוהלות שם כיום. הקרן הראשונה היא כוון גלובל E.T.F - E.T.F בישראל הוא שם נרדף לתעודות סל, אבל בחו"ל המושג מתייחס לקרנות נאמנות המתחייבות להשקיע בנכסים המרכיבים את המדד, אך לא מתחייבות להיצמד אליו, אלא מנסות להכות אותו.
לדברי בני מוזס, מנכ"ל כוון, הקרן תשקיע ב-E.T.F בפיזור נרחב, בלי להתמקד בענף מסוים או במדינה מסוימת. המטרה, לדבריו, היא לאתר את ה-E.T.F שמכים את המדדים אחריהם הם עוקבים.
קרן שנייה היא כוון P&F לונג-שורט. הקרן תתבסס על אסטרטגיות לונג ושורט במטרה להביא תשואה בכל מצב של השוק. לדברי אברהם קוגל, המייעץ לקרן, לא מדובר על קרן שתפעל בטכניקות גידור, והפוזיציות שלה לא יהיו קשורות זו לזו - אלא יילקחו בשווקים שונים ובמגזרים שונים. הקרן תשתמש באסטרטגיית Point & Finger, שמשלבת אסטרטגיות מאקרו ומיקרו במטרה לאתר השקעות.
הקרן השלישית היא "כוון קומסטוק קומודיטיס" שתנוהל בשיתוף פעולה עם דייב צוובנר, ומציעה שילוב בין השקעה באג"ח בינלאומיות והשקעה בשוק הסחורות - שוק שבו פועל צוובנר דרך חברת קומסטוק.
כוון הוקמה ב-1994 על ידי בני מוזס, שמגדיר עצמו "ב.מ" - בוגר מפולות. מוזס ספג יחד עם השוק את הנפילה הקשה בשוק ב-2002. "אחרי הנפילה של השוק התחלתי ללמוד", הוא מספר. "קראתי 60 ספרים תוך 3 שנים - של כל גדולי המשקיעים, בזה אחר זה, ובניתי נוסחה לניהול השקעות שמורכבת מ-18 פרמטרים".
גם צוובנר אינו חדש בשוק, ועוסק במסחר בסחורות עתידיות מאז 1981 - דרך חברת קומסטוק. קוגל שימש במשך 25 שנה אנליסט ומנהל תיקים בחברת Burnham & Co הניו יורקית.
בית ההשקעות כוון משיק שלוש קרנות נאמנות חדשות
חגי עמית
16.4.2007 / 10:18
הקרנות יצטרפו לחמש קרנות הנאמנות המנוהלות שם כיום