וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

טבע משיבה לתביעה שהגישה פרוניורון; דורשת לעכב את ההליכים בתביעה בשל סעיף בוררות בהסכם ביניהן

נורית רוט

21.5.2007 / 17:07

חברת הסטארט אפ הגישה תביעה נגד טבע, בה ביקשה מבית המשפט צו הצהרתי המבטל הסכם שנחתם בינה לבין טבע



חברת טבע הגישה לבית המשפט המחוזי בתל אביב בקשה להורות על עיכוב ההליכים בתביעה שהגישה נגדה חברת פרוניורון ביוטכנולוגיות לפני כחודש. זאת, בנימוק כי בהסכם שבין הצדדים, שהחברה עותרת לביטולו, ישנו סעיף בוררות - הקובע שכל המחלוקות בין הצדדים ייושבו במסגרת בוררות.



חברת הסטארט אפ פרוניורון, שטבע היא מבעלי מניותיה (13.3%) הגישה תביעה נגד טבע באפריל השנה, בה ביקשה מבית המשפט - באמצעות משרד עו"ד המבורגר עברון - צו הצהרתי, המבטל הסכם שנחתם בין פרוניורון לטבע ב-2003, ועודכן ב-2005.



פרוניורון ביקשה שבית המשפט יקבע כי יוחזרו לפרוניורון כל הזכויות להמשיך ולפתח תרופות לטיפול במחלות ניווניות של מערכת העצבים (נוירו-דגנרטיוויות).



הסכסוך בין השתיים נסב בעיקרו על הניסוי הקליני שטבע החלה לערוך ביולי 2006, לבדיקת יעילותה של תרופת הקופקסון בטיפול בחולי ALS. לטענת פרוניורון, ניסוי זה נערך מתוך שיקולים זרים ובניגוד לדרישות ולסטנדרטים שנקבעו בהוראות הסכם הרישיון שנחתם בין השתיים, ובכך הפרה טבע את ההסכם.



כעת טוענת טבע בתגובתה כי התביעה מופרכת ומשוללת כל יסוד. טבע, כך נטען, פעלה על פי הוראות הסכם הרישיון, תוך עמידה בסטנדרטים מחמירים וגבוהים ומתוך מטרה לפתח טיפול יעיל ובטוח לציבור הסובלים ממחלת ה-ALS, ולכן אין לפרוניורון עילה לביטול ההסכם.



לטענת טבע, עם הגשת התביעה הגישה פרוניורון בקשה למתן צו להבטחת אי גילויים של סודות מסחריים. דבר זה, לטענת טבע, מוכיח כי בירור הסכסוך בבוררות דווקא יבטיח בצורה הטובה ביותר את מניעת חשיפתם של סודות מסחריים וישרת אף את האינטרסים של פרוניורון עצמה.



עוד טוענת טבע כי בהסכם הרישיון, שפרוניורון עותרת לביטולו, קיים מנגנון יישוב סכסוכים, לפיו כל טענה או מחלוקת ביחס להסכם ייושבו במסגרת בוררות, שתתנהל בלונדון. לטענת טבע, הגשת התביעה לבית משפט וההתעלמות הבוטה מסעיף הבוררות נובעות ממניעים פסולים של פרוניורון, בניסיון להפעיל לחץ על טבע.



כמו כן טוענת טבע כי ההליך שנבחר על ידי פרוניורון - המרצת פתיחה - משקף התנהלות בלתי ראויה מצידה, משום שיש בכך כדי לקפח את זכויותיה הדיוניות של טבע, על ידי בחירה בהליך שאינו מתאים לצורך בירור השאלות הסבוכות, לשם הכרעה במחלוקת.



לפיכך טוענת טבע כי יש לעכב את ההליכים בתביעה ולהעביר את הסכסוך לבוררות. טבע מיוצגת על ידי עוה"ד מנחם טולצ'ינסקי, יצחק מרציאנו ואורן שריקי.



(ה"פ 468/07)


טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully