סגן נשיא בית המשפט המחוזי בתל אביב, השופט יהודה זפט, דחה את בקשתן של אגודת הסטודנטים ואגודות אחרות להוציא צו מניעה זמני שימנע את מכירת מניות חברת איסתא. לדבריו, האגודה לא הצליחה להרים את הנטל להראות סיכויי הצלחה בתובענה במידה המצדיקה את מתן הצווים המבוקשים.
הבקשה הדחופה למתן צווי מניעה זמניים הוגשה נגד עמותת איסתא ליינס, באמצעותה מחזיקות אגודות הסטודנטים בכמחצית מחברת איסתא. לדברי הסטודנטים, היא נועדה לנסות ולמנוע "נזק חמור ובלתי הפיך לציבור הסטודנטים בישראל", שייגרם כתוצאה מהליכי המכירה של מניות איסתא לבעלי עניין - ובכללם מנכ"ל איסתא. באגודות השונות הגדירו מהלך זה כחפוז וכפסול, ולטענתן בכך תאבד שליטת הסטודנטים באיסתא "תמורת נזיד עדשים".
ביהמ"ש התבקש להוציא צווי מניעה זמניים המורים לאיסתא להימנע מלהתקשר עם צד ג' כלשהו בהסכם למכירת מניות החברה ולהימנע מלהשלים הסכם כזה. עוד התבקש צו שימנע מהחברה קבלת החלטה כלשהי הקשורה להצעות שהוגשו במסגרת ההזמנה לרכישת מניות שפורסמה לפני 10 ימים. הסטודנטים אף ביקשו כי איסתא תמסור לידיהם כל מידע ומסמך הנוגעים לעניינים אלה.
ביהמ"ש לא עוצר את מכירת מניות איסתא
כרמל בן צור
25.5.2007 / 8:21