חברת הביטוח הראל רכשה 10% מחברת הניהול של קרן קציר תמורת 2.25 מיליון שקל. בנוסף, היא התחייבה לרכוש מקרן קציר אג"ח 17.75 מיליון שקל ערך נקוב של איגרות חוב מסדרה א' באוקטובר 2007. חברת הניהול של קרן קציר הקימה קרן השקעות פרטית שגייסה כסף ממשקיעים מוסדיים, ובמקביל הנפיקה קרן שהנפיקה איגרות חוב סחירות בבורסה.
שתי הקרנות אמורות היו להשקיע במקביל בהשקעות שתאתר בעבורן חברת הניהול של קרן קציר. ואולם לנוכח הצלחתה של הקרן - שגייסה 200 מיליון שקל בהנפקת איגרות חוב החל ביולי 2006, וכדי למנוע ניגודי עניינים בין שתי הקרנות - החליטו המשקיעים המוסדיים של קרן ההשקעות הפרטית להעביר את אחזקותיהם לקרן שהנפיקה איגרות חוב. ההשקעה של הראל משלימה את המעבר.
קרן קציר השקיעה עד היום בארבעה מפעלים בהיקף של 67 מיליון שקל. קציר רכשה 50% ממניותיה של חברת פסקל (שמייצרת פתרונות הדליה וקשירה של גידולים חקלאיים לחממות, מטעים וכרמים) מקיבוץ יראון תמורת 41 מיליון שקל; 50% ממניות בית ההשקעות אידאה (שפיתח תוכנה לניהול ספריות) מידי קיבוץ משמר העמק תמורת 4.8 מיליון שקל בהון מניות ובהלוואת בעלים; 50% ממניות חברת פוליאון (שמפתחת יריעות למזון ויריעות בידוד) מקיבוץ ברקאי תמורת 10 מיליון שקל; וכן 50% ממניותיה של חברת תמוז (שמספקת שירותי מיקור חוץ וקבלנות משנה בתחום מערכות אלקטרוניות) מידי קיבוץ יזרעאל תמורת 11 מיליון שקל.
קרן קציר מנוהלת בידי רו"ח רמי מנדולה, שאול אשכנזי (לשעבר מנכ"ל ויו"ר חברת פלסאון), וכן יוסי חברון, יו"ר חברת פלסטרו.
הראל השקיעה 5 מיליון דולר במניות ובאג"ח של קרן קציר
יורם גביזון
5.6.2007 / 10:35