בריסטול מאיירס סקוויב וסאנופי אוונטיס ימשיכו להיות המשווקות הבלעדיות של התרופה נוגדת הקרישה פלאוויקס, התרופה השלישית הנמכרת ביותר בעולם. זאת לאחר שבית משפט בארה"ב העניק לפטנט שלהן ארכה וחסם תחרות גנרית מצד יצרנית התרופות הקנדית אפוטקס. הפטנט על פלאוויקס היה אמור לפוג כבר בשנתיים הקרובות.
על כף המאזניים עבור סאנופי ובריסטול היה היקף הכנסות של 1.6 מיליארד דולר מהתרופה, המיועדת למנוע התקפות לב על ידי שמירה כי טסיות הדם לא יידבקו זו לזו. ההכנסות מפלאוויקס נפלו ב-53% ברבעון הרביעי של 2006, לאחר שאפוטקס הציפה את השוק האמריקאי עם תרופות גנריות המחקות את פלאוויקס לפני שהשופט המחוזי סידני סטיין עצר את מכירותיהן.
מנכ"ל בריסטול לשעבר, פיטר דולאן, ניסה להימנע מלהגיע לבית המשפט בשנה שעברה באמצעות חתימה על הסכם עם אפוטקס לדחיית התחרות עד 2011. מועצת המנהלים של בריסטול הדיחה את דולאן כאשר העסקה נפלה ואפוטקס החלה למכור את הגירסות הגנריות.
אפוטקס תגיש ערעור מיידי, אמרה החברה. סטיין אמר כי יקבע פיצוי כספי על הפרת הפטנט על ידי אפוטקס בזמן מאוחר יותר.
מכירות פלאוויקס בשנה שעברה דורגו אחרי ליפיטור, התרופה נגד כולסטרול של פייזר - הנמכרת בעולם, שרשמה הכנסות שנתיות של 13 מיליארד דולר ואדוויר, התרופה לאסטמה של גלקסו סמיתקליין, עם 6.13 מיליארד דולר.
מוקדם יותר עלתה מניית בריסטול מאיירס (סימול BMY) ב-5.8%, העלייה החדה ביותר מאז עלייה של 10.6% שנרשמה ב-22 במארס, 2006, היום שבו דיווח החברה על ההסכם עם אפוטקס. כעת עולה המניה ב-4.1% בוול סטריט. מספר אנליסטים חידשו את הספקולציות כי בריסטול עשויה להוות יעד להשתלטות אפשרית. אסטרה-זנקה היא המועמדת המובילה לביצוע הרכישה. בינואר הסכימה החברה לשלם לבריסטול 1.35 מיליארד דולר לפיתוח שתי תרופות לסכרת.
בריסטול משווקת את פלאוויקס בארה"ב והיא וסאנופי מתחלקות ברווחים. פלאוויקס היא התרופה הנמכרת ביותר של בריסטול והשנייה הנמכרת של סאנופי, אחרי לאוונוקס, תרופה נגד קרישת דם.
בריסטול מאיירס סקוויב וסאנופי אוונטיס ימשיכו להחזיק בפטנט על פלאוויקס - התרופה השלישית הנמכרת ביותר בעולם
סוכנויות הידיעות
19.6.2007 / 22:21