יום המסחר התנהל בתנודתיות ונחתם בירידות שערים. מגמה שלילית בבורסות אירופה הקרינה לרעה גם על שוק המניות המקומי. זה, התעודד מעט מפתיחה חיובית בוול סטריט אולם לא הצליח להתאושש, וכאמור חתם את היום בטריטוריה השלילית. ברקע המסחר החלטת הריבית, שכצפוי, נותרה על כנה ברמה של 3.5%. בסיכום יומי: מדד ת"א 25 ירד ב- 0.1%, מדד ת"א 100 ומדד תא 75 שמרו על יציבות, מדד יתר 30 איבד 0.1%, מדד נדל"ן 15 השיל 0.5% ומדד תל טק 15 ירד ב- 0.5%. מחזור המסחר הסתכם ב- 1.8 מיליארד שקל.
במגזר הבנקאי: לאומי ירדה ב- 0.7% במחזור של 91.1 מיליון שקל, פועלים איבדה 1.0% במחזור של 170.2 מיליון שקל, דיסקונט רשמה ירידה של 0.4% במחזור של 19.9 מיליון שקל ומזרחי הוסיפה 0.5% במחזור של 11.1 מיליון שקל. סה"כ איבד מדד הבנקים 0.6%.
אלביט מערכות איבדה 3.1% במחזור של 37.1 מיליון שקל. זאת, על רקע הורדת המלצה על ידי כלל פיננסים, מקנייה לתשואת יתר. קבוצת דלק, לעומת זאת, זכתה להמלצת קנייה מצדם. אולם, גם היא איבדה 0.6% במחזור של 25.8 מיליון שקל.
גילת לווינים הודיעה על התרחבותה ברוסיה. החברה נבחרה לספק רשת לווין לסיביר טלקום הרוסית, תמורת כ-2 עד 3 מיליון דולר. הרשת עתידה לספק שירותי תקשורת בעלי תדר רחב לאזורים מרוחקים, ותכלול למעלה מ- 1000 תחנות. כתגובה רשמה מניית החברה עלייה של 3.0% במחזור של 2.4 מיליון שקל.
פאנגאיה קפצה ב- 7.0%, בעקבות דיווח על ניהול מו"מ רכישת נכסי נדל"ן בגרמניה, תמורת 152 מיליון שקל. אילקס מדיקל הוסיפה 3.8%, על רקע הצלחה בניסוי מכשיר לבדיקות דם ואישורו לרישום ע"י משרד הבריאות הרוסי.
נטוויז'ן הודיעה על חתימת עסקה עם ערוץ 10 ליצירת עסקים משותפים במסגרת חברת נענע 10. זאת, בהמשך להודעתה אתמול על מכירת אחזוקתיה של קרן SKY בחברה, לדסק"ש. מנית נטוויז'ן רשמה היום עלייה של 1.9%.
בזירת המט"ח התחזק הדולר ב- 0.3% נוספים ושערו היציג נקבע על רמה של 4.262 שקלים. האירו התחזק אף הוא ב- 0.2% ושערו היציג נקבע על רמה של 5.737 שקלים.
המסחר באפיק הסולידי התנהל במגמה מעורבת. זו ניכרה בעיקר בצמודים שרשמו עליות של עד 0.4% וירידות של עד 0.3%. השחרים דווקא רשמו עליות של עד 0.6%.
בורסת תל אביב לא מצליחה לטפס
26.6.2007 / 17:55