וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

סין סגרה 180 מפעלי מזון לאחר שבבדיקה מיוחדת נמצא כי המפעלים השתמשו בכימיקלים תעשייתיים במוצריהם

סוכנויות הידיעות

27.6.2007 / 11:29

צבעי מאכל בלתי חוקיים, שעווה תעשייתית ופורמלדהיד נמצאו בתהליך ייצור מזון, מממתקים ועד פירות ים



סין סגרה 180 מפעלי מזון לאחר שבדיקה מיוחדת מצאה כי המפעלים השתמשו בכימיקלים תעשייתיים במוצרים, מממתקים ועד פירות ים. כך עולה מדיווח של העיתון "צ'יינה מייל".



העיתון דיווח כי השבתת המפעלים מגיעה על רקע חקירה ארצית שנפתחה בדצמבר האחרון. החקירה גילתה שימוש במזון ממוחזר ומזון שפג תוקפו במפעלי ייצור שונים.



האן יי, מפקח בכיר במשרד לפיקוח וביקורת על איכות (AQSIQ), האחראי לבטיחות המזון, אמר כי נמצאו צבעי מאכל בלתי חוקיים, פורמלדהיד ושעווה תעשייתית בתהליך ייצור ממתקים, מלפפונים חמוצים, רקיקים ופירות ים. "אלו אינם מקרים בודדים", אמר האן.



הודאתו של האן משמעותית מכיוון שהמשרד טען בעבר כי הפרות בטיחות נעשו על ידי כמה חברות בודדות. זאת, ככל הנראה, כחלק מהאסטרטגיה להגנת שוק יצוא המזון מסין ששוויו מיליארדי דולרים.



חששות לגבי בטיחות המזון הסיני גברו השנה בעולם לאחר שרמות גבוהות של רעלים וכימיקלים תעשייתיים נמצאו במוצרי יצוא.



משחת שיניים מתוצרת סינית נדחתה על ידי כמה מדינות בצפון ודרום אמריקה ובאסיה. גלוטן החיטה מתוצרת סינית, הנמצא במזון לחיות מחמד, הגיע לארה"ב ולקנדה כשהוא זוהם במלמין - מרכיב הנמצא בפלסטיק ובדשן. המלמין יכול להוביל לאי ספיקת כליות אצל חיות - וגרם למוות של מאות חיות מחמד.



מוצרים אחרים שנמצאו מזוהמים על ידי הפקחים האמריקאים כללו את דג "שד הים" (monkfish), צלופחים קפואים ומיץ שיוצר בתוספת צבעי מאכל לא בטוחים.



האן אמר כי מרבית היצרניות הן למעשה מפעלי מזון קטנים הפועלים ללא רישיון עם פחות מ-10 עובדים. כל המפעלים נסגרו. "צ'יינה דיילי" ציין כי 75% ממיליון מפעלי ייצור המזון בסין הם מפעלים קטנים הנמצאים בבעלות פרטית.



לדברי האן, החקירה המתמשכת מתמקדת במוצרי מזון נפוצים כגון בשר, חלב, משקאות, רטבי סויה ושמן לבישול. פרברים ואזורים כפריים - מקומות בהם הפיקוח פחות הדוק - נחשבים כאזורים המרכזיים המיועדים לחקירה.



ובנפרד, סוכנות רגולטורית אחרת, צ'יינה סטייט אדמינסטרשן אנד קומרס, דיווחה כי סגרה 152 אלף יצרניות מזון לא מורשות בשנה שעברה, בגין ייצור מזון פגום או באיכות נמוכה. בנוסף, אסרה הסוכנות על כניסת 15 אלף טון של מזון באיכות נמוכה לשוק.


טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully