החממה הטכנולוגית מצרפת שחקן חיזוק מטבע. ד"ר יפית שטרק, סמנכ"לית בכירה בטבע, תצטרף לפורום המייעץ של קסניה - כך נודע ל-TheMarker. במסגרת המינוי, תעניק שטרק ייעוץ וליווי להנהלת קסניה הן בקשר להשקעות חדשות ובקשר לחברות הפורטפוליו הקיימות של קסניה בתחומי מדעי החיים. שטרק שתמשיך במקביל בתפקידיה בטבע הינה סגן נשיא בחטיבה הגלובלית למשאבים ייחודיים בחברת התרופות הישראלית, ונמנית על הצוות הניהולי של החטיבה ועל הצוות הניהולי של חטיבת מחקר ופיתוח יחודיים.
ענת סגל, מנכ"ל קסניה, אמרה כי שטרק עשויה להעיד על כיוון התפתחות חדש של חממת קסניה. לדבריה, עד כה התרכזה קסניה בזיהוי והשקעה בעיקר בחברות בתחומי המכשור הרפואי וה-IT והצטרפותה של שטרק תאפשר לקסניה להתמחות ולהשקיע בחברות סטארט אפ מתחום מדעי החיים ולהעניק להן ליווי מקצועי.
שטרק הצטרפה לחטיבת המחקר והפיתוח היחודי של חברת טבע בשנת 1987. בשנים 1994-1991 שהתה בארצות הברית בשליחות החברה והקימה את חטיבת המחקר והפיתוח היחודי בטבע-ארה"ב והיתה אחראית באופן ישיר על הפיתוח הקליני של תרופת הדגל של החברה, קופקסון, לטיפול במחלת טרשת נפוצה. משנת 1994 ועד לאחרונה הקימה וניהלה שטרק את המחלקה הגלובלית לניסויים קליניים במוצרים יחודיים בשלבי הפיתוח.
קסניה מצרפת שחקן חיזוק לשורותיה: יפית שטרק - סמנכ"ל בכירה בטבע - מצטרפת לפורום המייעץ של החממה
נתן שבע
27.6.2007 / 17:18