וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

יו"ר חברת החשמל הודיע לדירקטוריון: אני מצפה שתקציב הפרסום של חברת החשמל יגדל

גיא לשם

28.6.2007 / 9:24

כך עברה ההחלטה להגדיל את תקציב הפרסום של המונופול - שני דירקטורים שהתנגדו, שוכנעו בזמן הישיבה



מאת גיא לשם ואיילה צורף



לפני כשבועיים החליט דירקטוריון חברת החשמל להגדיל את תקציב הפרסום של הארגון ב-120% - מ-17 מיליון שקל ל-37 מיליון שקל.



הדברים עוררו סערה, שכן חברת החשמל, מונופול ממשלתי ללא תחרות של ממש, מחליט להגדיל השקעות בפרסום ובשיווק ללא מתן הסבר סביר לצרכן מדוע יש להוציא תקציב גדול כל כך על פרסום ושיווק החברה.



לידי TheMarker הגיע מידע אודות האופן שבו התנהלה ישיבת הדירקטוריון שבמסגרתה התקבלה ההחלטה להגדיל את התקציב. בשלב הראשון של הישיבה הביעו שניים מהדירקטורים סימני שאלה אודות הצורך להגדיל את התקציב.



שני דירקטורים, רואה החשבון מיכה לזר ואיש שוק ההון עודד קורצ'ינר, הציגו שאלות בדבר הצורך להגדיל את התקציב. הם ביקשו לראות הוכחת עלות-תועלת עבור השקעות בשיווק ובפרסום של חברת החשמל. לזר וקורצ'ינר השתכנעו והצביעו בעד הגדלת התקציב רק לאחר שקיבלו הבטחה לפיה יהיו אבני דרך לקמפיין, שבהם יוצגו תוצאות הקמפיין, ותיבחן יעילותו.



מי שהפעיל את מירב הלחץ להעביר את התוכניות היה יו"ר הדירקטוריון, מוטי פרידמן. הוא הציג את הצורך במהלך, והסביר כי מדובר במהלך שיסייע לחברת החשמל לחנך את הציבור לצרוך פחות חשמל בימי של עומסים וייצר רזרבות חשמל לישראל.



שני חברי דירקטוריון נוספים שתמכו במהלך הם יוסי ודנה (בעל מכון סקרים) ויפה ויגודצקי (מנהלת הטלוויזיה החינוכית). ודנה הוא יו"ר ועדת התקשורת של חברת החשמל הבוחנת התקשרויות לצורכי פרסום ושיווק.



בישיבת דירקטוריון זו השתתפו גם ראובן אדלר, מבעלי משרד הפרסום אדלר-חומסקי & ורשבסקי, ושותפו אייל חומסקי. עוד לפני הישיבה אמר פרידמן כי הוא מצפה שההחלטה תעבור פה אחד.



במשך הדיון ובעקבות הספקות שהועלו על ידי כמה דירקטורים, טען פרידמן כי מדובר בסכום נמוך יחסית לחיסכון בהוצאות החשמל ויש חשש מפני נזק לחברה ולציבור כולו אם תעבור רמת הצריכה את יכולת האספקה של חברת החשמל.



שניים מהדירקטורים שהכשילו בעבר את התוכנית להגדיל את תקציב הפרסום, עו"ד שלומית ברנע פרגו ויו"ר רשות השידור, משה גביש, נעדרו מן הישיבה. כך נחסך מהיו"ר פרידמן קרב נוסף לאישור התוכנית.



בתגובה אמר דובר חברת החשמל: "איננו מוסרים פרטים מתוך ישיבות הדירקטוריון".


טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully