וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

הרכישה הממונפת הגדולה בהיסטוריה: ענקית הטלפון הקנדית BCE תירכש ב-48 מיליארד דולר; קרן סרברוס בחוץ

TheMarker

1.7.2007 / 10:19

חברת הטלפון הגדולה בקנדה תירכש על ידי קבוצה שבראשה קרן הפנסיה של מורי מחוז אונטריו



קרן סרברוס, מבעלי המניות של בנק לאומי, הפסידה במכרז על רכישת BCE, חברת הטלפון הגדולה בקנדה, לאחר שהאחרונה הודיעה כי קבוצת משקיעים שהובלת קרן הפנסיה של מורי מחוז אונטריו בקנדה תרכוש את BCE תמורת 34.2 מיליארד דולר קנדי (32.1 מיליארד דולר).



במסגרת העסקה, ייטלו הרוכשים על עצמם גם חובות בסך 16.9 מיליארד דולר קנדי (15.9 מיליארד דולר), ומכאן השווי הכולל של העסקה מסתכם ביותר מ-51 מיליארד דולר קנדי (יותר מ-48 מיליארד דולר) - הרכישה הממונפת הגדולה בהיסטוריה.



בנוסף לקרן הפנסיה של מורי אונטריו, אשר תחזיק בנתח של 52% ב-BCE, כוללת הקבוצה שתרכוש את החברה גם את חברות ההשקעה הפרטית פרובידנס אקוויטי פרטנרס (32%) ומדיסון דירבורן פרטנרס (9%) ומספר משקיעים קנדים נוספים (7%).



BCE העמידה את עצמה למכירה מוקדם יותר השנה, ובין הגורמים שגילו עניין ברכישתה היתה גם טלוס, חברת הטלפון השנייה בגודלה בקנדה. המחיר בו נרכשה BCE גבוה ב-42% ממחיר מנייתה ב-28 במארס, יום לפני הדיווח הראשון על האפשרות למכירתה.



עד עסקת BCE, היתה רכישת חברת החשמל האמריקאית TXU מוקדם יותר השנה - על ידי קרנות ההשתלטות KKR וטקסס פסיפיק תמורת 45 מיליארד דולר - הרכישה הממונפת הגדולה בהיסטוריה.



BCE מעסיקה כ-54 אלף עובדים ומשרתת מיליוני מנויי טלפון, סלולר ואינטרנט ברחבי קנדה, וכן 1.8 מיליון מנויי טלוויזיה לוויינית.


טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully