וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מפעילת הכבלים והסלולר הבריטית וירג'ין מדיה הועמדה למכירה

רויטרס

2.7.2007 / 10:19

וירג'ין מדיה הוקמה ממיזוג בין חברות הכבלים NTL וטלווסט ומפעילת הסלולר וירג'ין מובייל



מפעילת הכבלים והסלולר הבריטית וירג'ין מדיה (סימול VMED) גייסה את שירותי גולדמן סאקס לחפש קונה, לאחר שקיבלה כמה הצעות ראשוניות מקרנות השקעה פרטיות, אמרו מקורות יודעי דבר לרויטרס.



קרן קרלייל הגישה הצעה לרכוש את החברה בשבועות האחרונים, אמרו המקורות, אשר לא נקבו בגובה ההצעה. בעל המניות הראשי של וירג'ין מדיה הוא המיליארדר-יזם הססגוני ריצ'רד ברנסון. שווי השוק של וירג'ין מדיה, הנסחרת בנאסד"ק אך פועלת בבריטניה, הוא 8 מיליארד דולר, כך שסביר להניח שההצעה סובבת סביב 10 מיליארד דולר. חובותיה של וירג'ין מסתכמים ב-12.21 מיליארד דולר נוספים.



וירג'ין וקרלייל סירבו להגיב, וכמותם גם גולדמן סאקס.



וירג'ין מדיה, אשר מוכרת שירותי טלוויזיה בכבלים, טלפון, אינטרנט מהיר וטלפון סלולרי, הוקמה בשנה שעברה ממיזוג בין NTL וטלווסט, שתי חברות הכבלים הגדולות בבריטניה. החברה החדשה רכשה את וירג'ין מובייל מידי ברנסון, ושינתה את שמה לוירג'ין מדיה. לחברה 15.6 מיליון מנויים בסה"כ לכל השירותים.



וירג'ין מדיה נמצאת כיום במאבקים משפטיים ממושכים עם מפעילת הלוויין הבריטית בריטיש סקיי ברודקסטינג. בשנה שעברה ניסתה קבוצת משקיעים הכוללת את קרנות בלאקסטון, סינוון, KKR ופרובידנס לרכוש את וירג'ין מדיה, אולם הצעתה נדחתה מפאת המחיר הנמוך.


טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully