הליש"ט הבריטית מתחזקת לשיא של 26 שנה מול הדולר על רקע הערכות כי הבנק המרכזי של בריטניה עתיד להחליט על העלאת ריבית נוספת בת 0.25% בפגישתו ביום חמישי, לצד ציפיות שהבנק הפדרלי יוריד את הריבית בארה"ב עד סוף השנה.
הליש"ט מתחזקת ב-0.4% מול הדולר לשער של 2.0164 דולר, לאחר שמוקדם יותר כבר עלתה לרמה של 2.0169 דולר לליש"ט - רמתה הגבוהה ביותר מאז שנת 1981. המטבע האמריקאי נחלש גם מול המטבעות המרכזיים האחרים בעולם. הדולר מאבד 0.7% מול היורו לרמה של 1.3629 דולר ונחלש בשיעור דומה גם מול הין היפאני לשער של 122.29 ין לדולר.
הבנק הפדרלי הותיר בשבוע שעבר את הריבית בארה"ב ללא שינוי ברמה של 5.25% זו הפעם השמינית ברציפות. בנק אוף אינגלנד עתיד לפרסם את החלטת הריבית שלו ביום חמישי ולפי התחזיות צפוי להעלות את הריבית בבריטניה לרמה של 5.75%, לעומת 5.5% כיום. הבנק המרכזי של אירופה (ECB) אשר עתיד אף הוא לפרסם את החלטת הריבית שלו ביום חמישי, צפוי להותיר את הריבית בגוש היורו ללא שינוי ברמה של 4%.
מוקדם יותר היום פורסמו בארה"ב נתוני מקרו שהראו כי מגזר הייצור צמח בשיעור חד מהצפוי בחודש יוני וחיזק בכך את ההערכות כי כלכלת ארה"ב - אשר צמחה ברבעון הראשון של השנה בשיעור הנמוך ביותר מזה ארבע שנים - מתחילה להתאושש.
מדד מנהלי הרכש למגזר הייצור של מכון המחקר ISM עלה בחודש שעבר לרמה של 56 - רמתו הגבוהה ביותר מאז חודש אפריל 2006 - לעומת 55 בחודש מאי. תחזית הכלכלנים היתה לעלייה מתונה של המדד לרמה של 55.1. קריאה של המדד מעל לרמה של 50 מצביעה על התרחבות של הפעילות במגזר, בעוד שקריאה הנמוכה מרמה זו מצביעה על צמצום הפעילות.
ביום חמישי צפוי מכון ISM לפרסם את מדד מנהלי הרכש למגזר הייצור והשירותים ליוני. עוד צפוי השבוע בחזית נתוני המקרו בארה"ב, דו"ח התעסוקה לחודש יוני אשר יפורסם ביום שישי ושלפי התחזיות יצביע על תוספת של 120 אלף משרות לכלכלת ארה"ב ביוני.
הליש"ט בשיא של 26 שנה מול הדולר על רקע ציפיות להעלאת ריבית נוספת בבריטניה השבוע
TheMarker
2.7.2007 / 19:58