עליות השערים שליוו אתמול את תל אביב בסיום המסחר עשויות להימשך גם היום לאור המגמה החיובית אמש בוול סטריט. אתמול היו זה נתוני מקרו חיוביים שעזרו, בין היתר, לבורסות בארה"ב לחזור ולטפס. מדד הנאסד"ק עלה ב-1.1% ומדד הדאו ג'ונס הוסיף 1%. בסך הכל, נמצאת הבורסה כבר כמעט חודשים באותה רמה עוד בטרם עונת הקיץ, בה ייצאו מרבית הפעילים לחופשה. המדדים רחוקים בכ-1%-1.5% מרמות השיא בהן היו בחודש שעבר והושפעו בעיקר באחרונה מהמגמה הכללית בשוקי העולם, שם לא נרשמות התפתחויות מיוחדות.
» דיון חם על המתרחש בבורסה - עכשיו ב-TheMarker Cafe
עליות שערים היו מנת חלקן של מרבית המניות הדואליות שפותחות ברובן בפערי ארביטראז' חיוביים. פותחת בפער חיובי של 1.8% לאחר שהודיעה אתמול רשמית על רכישת חברת התוכנה הישראלית אקטימייז בתמורה ל-280 מיליון דולר.
אורמת טכנולוגיות, החברה האם של , זכתה אתמול בחוזה הגדול בתולדותיה בהיקף של 30 מיליון דולר בשנה. אורמת תספק חשמל לחברת SCE, הלקוח הגדול ביותר שלה.
פותחת בפער חיובי של 0.9% לאחר שהמניה נמצאת בשיא של שנה ושמונה חודשים.
תל אביב: צפי להמשך העליות לאור המגמה החיובית אתמול בוול סטריט; טבע בשיא של שנה ושמונה חודשים
נתן שבע
3.7.2007 / 8:45