וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

עו"ד רחל בן-ארי תוקפת: "אי אפשר להנהיג כאילו מרכז תל אביב זה העולם"

נורית רוט

4.7.2007 / 12:12

רק לפני כשבוע חגגה עו"ד רחל בן-ארי ניצחון מוחץ כשנבחרה לקדנציה שנייה בראשות ועד מחוז חיפה, אך היא לא מתכוונת לנוח אפילו לרגע; בומבך תוקף חזרה: היא מביטה בי בקנאה ובהשתאות



רק לפני כשבוע חגגה עו"ד רחל בן-ארי ניצחון מוחץ כשנבחרה לקדנציה שנייה בראשות ועד מחוז חיפה, אך היא לא מתכוונת לנוח אפילו לרגע. כמי שמעידה על עצמה כאדם שעובד 20 שעות ביממה, עסוקה בן-ארי בתוכניות וברעיונות לשיפור פני הלשכה בעידן החדש שאחרי שלמה כהן - זה שבו יורי גיא-רון עומד בראש הלשכה, כפי שהיא מקווה ומאמינה.



בן-ארי, 50, היא שותפה בכירה ומנהלת משרד עו"ד רחל בן-ארי צאדם פיש ושות' בחיפה. המשרד, שבו 13 עורכי דין, נחשב בין הגדולים בחיפה, והוא מתמחה במשפט מסחרי, דיני עבודה, תכנון ובנייה, איכות סביבה ומשפט מנהלי. בן-ארי משמשת כיועצת משפטית למוסדות חינוך רבים בישראל, ביניהם הטכניון, האוניברסיטה הפתוחה ומכללת תל חי.



את כניסתה לפעילות בלשכת עורכי הדין היא "חייבת" לעו"ד יונה יהב, כיום ראש עיריית חיפה, ששידך בינה לבין עו"ד שלמה כהן ב-95', שידוך שבעקבותיו נבחרה בן-ארי ב-99' למועצה הארצית. "שלמה שלמד עם יונה יהב באוניברסיטה, ביקש ממנו שיכיר לו עורכי דין 'שווים' מחיפה, אז יונה הזמין למשרדו לפגישה עם שלמה את עו"ד אדם פיש - לימים שותפי - ואותי, וזו היתה הפגישה הראשונה שלי איתו. אהבתי את הרעיונות שלו והתחברתי להשקפת העולם שלו לעשות לשכה אחרת שרואה לפניה לא רק את הלשכה כאיגוד מקצועי אלא גם מטרות שקשורות למעמד הציבורי של הלשכה וכך התחלתי".



האם בדיעבד את חושבת ששלמה עמד בהתחייבותו לבנות "לשכה אחרת"? הרי תקופת כהונתו מתאפיינת במאבקים פנימיים בלשכה ובירידת קרנה של הלשכה?



"אני מאוד מעריכה את שלמה, הוא מנהיג בחסד. יכול להיות שיש לו תרומה עקיפה בזה שהוא הגיב לכל מיני אנרגיות שליליות שהיו סביבו, אבל אני לא רואה אותו כאחראי לתדמית הבעייתית של הלשכה. לשלמה יש רשימת הישגים בלשכה; אין ספק שהבוטות והלוחמנות שלו הם צד פחות חזק אצלו, אבל בלי האסרטיוויות הזאת הוא לא היה משנה את פני הלשכה. אני מאמינה שתחת ההנהגה של יורי זה יכול להיראות אחרת לגמרי. שלמה בן אדם של שחור ולבן ויורי לא כזה. העת לפיוס לא היתה בשלה קודם. היום המפה השתנתה, וזה נותן אפשרות להקרין אווירה אחרת בלשכה".



בן-ארי, שהיתה מספר 2 ברשימה שבראשה עומד גיא-רון - "לשכה אחרת" - מספרת על תרומתה לניצחונו בסיבוב הראשון: "שמתי את כל כובד משקלי על כך שזה האיש שראוי להנהיג את הלשכה בארבע השנים הקרובות, ואכן גיא-רון קיבל 65% מהקולות במחוז".



מדוע דווקא גיא-רון?



"יורי רואה לנגד עיניו את הפריפריה, לא כגימיק בחירות אלא לצורך עשייה בלשכה, בניגוד גמור ל(אילן) בומבך שכל מה שקורה מחוץ לתל אביב לא מעניין אותו. הוא מועמד שעסוק בעצמו. הוא נורא נחמד אבל לדבר על להנהיג לשכה ארצית עם מוטת שליטה במחוזות - זה הוא לא יכול. אין לו שום ראייה ארצית, אין לו אחריות פריפריאלית לעורך דין הקטן שבכפר. אי אפשר להנהיג רק ברחוב דניאל פריש כאילו מרכז תל אביב זה העולם. אני מאחלת לעצמנו שהוא לא יבחר".



נראה שאצלך הכול מתחיל ונגמר ב"מי מהמועמדים עוזר לפריפריה"



"זה עניין ערכי, אם אתה מסתכל על הלשכה כמקום לבצר את מעמדך האישי או כארגון בעל חשיבות לאומית וכאיגוד מקצועי שצריך לדאוג לחבריו".



האם לא חשבת לרוץ לראשות הלשכה?



"הגיע הזמן שאשה תעמוד בראש הלשכה, למרות שלא הנפתי אף פעם דגל של אשה. הציעו לי הרבה פעמים לרוץ והתלבטתי מאוד. זו היתה החלטה אישית שלי, לא קלה. אני אוהבת את העבודה שלי ואת המשרד, ואם הייתי לוקחת את התפקיד זה היה כרוך בוויתורים אישיים ומקצועיים שלא הייתי מוכנה לעשות. ברגע שדנציגר ואחריו יורי לקחו את זה על עצמם אני לגמרי שקטה. אני מרגישה טוב איפה שאני, ואנחנו נעבוד בצוותא.



"בעיני קידום עורכות הדין זו משימה של כל עורכי הדין ולא רק של עורכות הדין ולא רק של יושבת ראש אישה. אני פחות מתחברת לזיהוי המגדרי כי אני רואה אותו כחלק מהאוניברסלי. הקושי היום בא לידי ביטוי בעיקר דווקא בעורכות הדין העצמאיות, את רואה מעט מאד עורכות דין שותפות בכירות במשרדים. הקמתי אצלי במחוז ועדה חדשה שמטפלת בעניינים האלה. יש גם בעיות שקשורות לעורכות דין שכירות בעיקר בשלב שהן מטופלות בילדים. אצלנו במשרד יש יותר עורכות דין מעורכי דין, הן מתחתנות אצלנו ויולדות ילדים ואנחנו מפרגנים להן. גם אני כל הקריירה תימרנתי בין עבודה לגידול שני ילדים".



מצב קשה בפריפריה



עם סיום הקדנציה הראשונה שלה כיו"ר המחוז, מתנאה בן-ארי בפעילות ענפה שהובילה לרווחת עורכי הדין במחוז (המונים כיום 5,300 איש). לדבריה, מחוז חיפה היה החלוץ בהקמת פרויקט אימות התצהירים על ידי עורכי דין, כבר לפני שלוש שנים, והוא מספק פרנסה לעשרות עורכי דין נזקקים.



בנוסף, היא פעלה ליצירת אפשרויות עבודה לעורכי הדין במחוז במספר דרכים: העלאת מודעות השופטים לצורך למנות בעלי תפקידים כמו מפרקים ובוררים מקרב עורכי הדין במחוז; עידוד העסקים והרשויות במחוז לשכור שירותים משפטיים מעורכי דין מקומיים; יצירת קשרי עבודה עם לשכת המסחר, התאחדות התעשיינים, לשכת רואי החשבון וגופים מקצועיים נוספים במטרה לטפח את הקשרים המקצועיים בין עורכי הדין לבעלי מקצועות משיקים ולקהיליה העסקית; עריכת ימי עיון והשתלמויות מקצועיות לעורכי דין ושיבוץ מרצים מקומיים מקרב עורכי הדין ומהאקדמיה בהרצאות, במטרה להגביר את החשיפה המקצועית של האחרונים; והנהגת הליך מסודר לאיתור מועמדים לשיפוט.



איך היית מגדירה את מצבם של עורכי הדין במחוז שלך?



"המצב קשה, בגלל ההצפה המטורפת שיש במקצוע, ולכך יש להוסיף את הקשיים של פריפריה. עסקים יוצאים מחיפה וגם צעירים יוצאים ממנה, לרבות עורכי דין. יש בעיה למצוא עבודה בחיפה. גם כשיש פרנסה השכר הוא לא גבוה. בנוסף, אנחנו בעידן תקשורתי ויש בעיה של מחסור בחשיפה תקשורתית של עורכי דין מהפריפריה. אנחנו סובלים מזה שמדינת ישראל היא מדינת תל אביב. לא צריכה לקרות מלחמה כדי לעורר את פרנסי המדינה לדאוג לפריפריה".



תגובת עו"ד אילן במובך: "אני מבין לליבה של גברת בן ארי, המביטה בהשתאות ובקנאה בשינוי שעבר מחוז תל אביב והמרכז תחת הנהגתי. תוך 4 שנים, הפכתי את ועד המחוז מגוף מנותק ולא רלוונטי לגוף שוקק חיים, הפועל למען ציבור עורכי הדין מבחינה מקצועית ואישית. הוכחתי, כי ניתן להפוך את הלשכה לרלוונטית לעורכי הדין ולהפעיל אותה לרווחתם".



"זהו שקר לומר כי הפריפריה לא מעניינת אותי. להיפך, כראש מחוז תל אביב והמרכז, הקמתי לשכות קשר בערים נוספות לתל אביב ועורכי דין רבים שלא מהמחוז נהנו מההטבות הביטוחיות והצרכניות אותן השגנו בעמל רב למען עורכי הדין. זאת לאחר שנים, שבהן קודמתי לתפקיד מסיעתם של שלמה כהן ויורי גיא-רון, הזניחה את עורכי הדין מחוץ לתל-אביב".



"ברור לי, כי הגברת בן-ארי נשלחה על ידי חבר סיעתה, יורי גיא-רון, החושש כי עורכי הדין בכל הארץ ירצו להצטרף לשינוי שנעשה במחוז ת"א והמרכז, ויהיו מעוניינים להנות ממה שמגיע להם באמת. אני מציע לגברת בן ארי להתמקד בעשייה ולא בדיבורים, ואני מצפה לעבוד יחד איתה בשיתוף כראש לשכת עורכי הדין".


טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully