העבודה של יוסי רוזן בקבוצת החברה לישראל שבשליטת סמי ועידן עופר הפכה אותו למולטי מיליונר ולאחד השכירים העשירים במדינה. רוזן קיבל היום מענק פרישה בסך כולל של 7 מיליון שקל אבל מבדיקה לאורך שמונה השנים בהן כיהן כמנכ"ל החברה לישראל ויו"ר , עולה כי עלות שכרו, הבונוסים, האופציות והמניות שמימש לאורך השנים וכמו כן האופציות והמניות שעדיין ברשותו - תרמו לו כ-180 מיליון שקל לחשבון הבנק. בממוצע מדובר בהטבות ושכר בשווי של 22 מיליון שקל בשנה.
תחזיקו חזק, החשבון ארוך - עלות שכרו של רוזן בקבוצה הסתכמה לאורך השנים בכ-50-40 מיליון שקל(כולל עלות הפרישה). רוזן, ששכרו כולל גם את השכר על תפקידו בכי"ל, קיבל אופציות בכי"ל אותן מימש לאורך השנים ברווח של כמעט 64 מיליון שקל.
50 מיליון שקל מתוכם הוא שילשל לכיסו רק ב-2006 בגין תוכנית האופציות של החברה מ-2003. גם בחברה לישראל מכר רוזן מניות ב-2004 שנבעו ממימוש אופציות ללא תמורה בהיקף של 10 מיליון שקל.
רוזן שלא ייפרד לחלוטין ממשפחת עופר, הוא ימונה ליו"ר בז"ן שבשליטת החברה. למרות זאת, הוא יכול בשקט לעשות לביתו כי עתידו מובטח גם כך. רוזן מחזיק היום במניות החברה לישראל אותן הקצו לו בשנתיים האחרונות ללא תמורה בשווי של 11 מיליון שקל.
כמו כן, קיבל רוזן 20 אלף אופציות ב-2005 שניתנות למימוש במספר מנות החל מ-2007. על הנייר מגלמות אופציות אלו רווח של כ-44 מיליון שקל. מחיר המימוש של האופציות עומד על 880 שקל לעומת מחיר המניה היום שעומד על 3,030 שקל.
בתקופת כהונתו של רוזן עלה שווי החברה לישראל פי 13 משוויה בעת כניסתו לתפקיד לשווי של 23 מיליארד שקל. הזינוק בא בעיקר לאור תנאי השוק המצוינים בה פועלת כי"ל. גם המנכ"ל החדש, ניר גלעד, קיבל החודש אופציות בשווי של 14 מיליון שקל.
יוסי רוזן פורש מהחברה לישראל כמולטי מיליונר: השכר, המניות והאופציות שמימש ב-8 שנים הסתכמו בכ-180 מ' ש'
נתן שבע
5.7.2007 / 14:06