בית ההשקעות הלמן אלדובי נהפך שחקן מרכזי בענף קופות הגמל: בסוף השבוע החולף הוא סיכם על רכישת קופות הגמל של בנק יהב, לאחר שזכה בהתמחרות שערך הבנק - כך נודע ל-TheMarker. בין המתמודדים הנוספים שהגיעו לשלבים האחרונים של ההתמחרות היו בית ההשקעות מיטב וחברת קרנות הנאמנות הקטנה אלומות גורן.
הלמן אלדובי ירכוש את הקופות של יהב תמורת 187 מיליון שקל. המחיר משקף יחס של כ-2.5% על נכסי הקופות שמנהלות כ-7.2 מיליארד שקל. דמי הניהול הממוצעים בקופות של יהב (כ-0.52%) נחשבים נמוכים בהשוואה לדמי הניהול הנהוגים בקופות הבנקאיות (0.6%-0.8%). לכן הן נמכרו ביחס מחירים נמוך בהשוואה לקופות של בנקים אחרים, שמכרו את הקופות שלהם לפי יחס של כ-3.0%-3.5%.
הלמן אלדובי נחשב בית השקעות קטן יחסית, המנהל כמיליארד שקל בקופות הגמל, שאותן הקים ב-95'. בית ההשקעות מנהל גם קרנות נאמנות.
לאחר השלמת העסקה יזנק היקף הנכסים של הלמן אלדובי משמעותית. עוד נודע כי לצורך מימון העסקה נעזר בית ההשקעות בשותפים זרים.
מכירת הקופות של יהב היתה עסקת הנכסים הבנקאיים הגדולה האחרונה שנותרה בשוק, לאחר שכל הבנקים האחרים מכרו בשנה וחצי האחרונות את הקופות והקרנות שלהם. לפני כשנה וחצי מכר יהב את הקרנות המשותפות שלו עם בנק מסד לחברת ביטוח ישיר.
הלמן אלדובי נהפך שחקן מרכזי בענף קופות הגמל
רם דגן
8.7.2007 / 9:00