וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

חברות התעופה המוזלות יפעלו מהטרמינל הישן בנתב"ג

זוהר בלומנקרנץ

8.7.2007 / 9:35

ההערכה ברש"ת היא כי ניתן בתוך חצי שנה מתום התכנון ואישור התוכנית לפתוח את הטרמינל הישן מחדש



רשות שדות התעופה (רש"ת) החלה בתכנון הפיכתו והכשרתו של הטרמינל הישן (טרמינל 1) בנתב"ג, לקליטתן של חברות תעופה לטיסות מוזלות (Low Cost) - כך נודע היום ל-TheMarker.



הנושא אושר במועצת המנהלים של רש"ת, בראשותו של עובדיה עלי בעקבות המלצותיה של ועדת סיטרמן לפתיחת השמיים לתחרות ומקבל תאוצה כעת לאחר ביקורו של שר התחבורה, שאול מופז, בטרמינל הישן בנתב"ג.



ההערכה ברש"ת היא כי ניתן בתוך חצי שנה מתום התכנון ואישור התוכנית לפתוח את הטרמינל הישן
מחדש לפעילותן של חברות תעופה בינלאומיות לטיסות מוזלות. היום משמש חלק מהטרמינל הישן לאולמות הנוסעים בטיסות הפנים ארציות.

עפ"י פרטי התוכנית הנחשפת כאן לראשונה, ייעשה שימוש בלדפקיה הישנים של חברת אל על וכן בדלפקי ביקורת הגבולות אשר נשארו בטרמינל הישן, לאחר סגירתו והמעבר לטרמינל החדש (טרמינל 3) כחלק מפרויקט נתב"ג 2000.



הדלפקים ותשתית הטרמינל הישן יותאמו לקליטתם של מערכות מחשב חדשות ואולמי הנוסעים ישופצו. כמו כן, יהיה צורך לשקם את מערכת מיון המזוודות ולהתקין מעלית לנכים.



הטרמינל הישן-מחודש יפעל במתכונת דומה לזו שבה פעל טרמינל 2 ולפיו נוסעי חברות התעופה לטיסות המוזלות יוסעו - בסיום הבדיקה הביטחונית ותהליך הצ'ק-אין - באוטובוסים לטרמינל החדש, שם יוכלו לערוך את קניותיהם בחנויות הדיוטי-פרי. לאחר מכן יוסעו חזרה ויעלו על מטוסיהם.



טרמינל 2 בנתב"ג שימש בזמנו במתכונת פעולה זו, בין היתר, את חברת התעופה האמריקאית טאוור אייר, שפשטה את הרגל והפסיקה את פעילותה. טרמינל זה נהרס אף הוא בינתיים, לצורך הכשרת השטח להקמתו של מסוף מטענים חדש בנתב"ג.



מרשות שדות התעופה (רש"ת) נמסר בתגובה כי "הנהלת רש"ת מכינה תוכנית מגירה, אשר בכפוף לאישורים הנדרשים, תאפשר הסבת חלק מטרמינל 1 לטיסות זולות מחיר לנוסעים יוצאים בלבד. שאר הטרמינל מיועד לשימוש כנכס מניב קצר מועד וכעתודה לשימוש תעופתי.


טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully