לטענת גדעון עמיחי, שותף ומנהל קריאייטיב בשלמור-אבנון-עמיחי, שני מהלכים ניחנו בחדשנות בשנה האחרונה. הראשון, השקת החינמונים - עיתוני החינם היומיים: "כמו כל מהלך חדש, גם מהלך זה נתקל בקשיים, אבל מדינות שונות בעולם מראות שזה מהלך שקורם עור וגידים".
המהלך השני שציין עמיחי בפאנל בנושא חדשנות בעולם הפרסום, בכנס החדשנות של TheMarker ויבמ הוא התפרסות חנויות הנוחות yellow של חברת פז. הקהל, שהגיב לנאמר בפאנל באמצעות הודעות SMS, תהה האם עמיחי מתכנן לקבל את התקציב של yellow, המטופל כיום על ידי מקאן אריקסון.
לדידו של אודי פרידן, מנכ"ל משותף בראובני פרידן, אין חדשנות בעולם הפרסום ולא בטוח שצריכה להיות. "כל דבר חדש מתיישן יום למחרת הופעתו. אנחנו צריכים ללכת אחורה - הדבר הבסיסי ביותר זה למשוך את העין ואת הלב".
פרידן הוסיף כי "לדעת לספר סיפור היתה תמיד אומנות. זה מחזיר אותנו לשאלה מה אתה רוצה להגיד על המוצר שלך? זה לב העניין. כשלקחנו את הקיר של קסטרו זו היתה חדשנות, אבל השאלה היתה מה לשים שם.
לטעמי, החדשנות היחידה היא למצוא את הדרך המרתקת, המקורית והמעניינת לספר את הסיפור שלך. סקס הוא כוח שמניע את העולם ואין בו שום חדשנות. באהבה בין גבר לאישה לא תהיה כל חדשנות אבל זה נושא שיעניין את העולם גם עוד 5000 שנה".
יוני סער, מנכ"ל ובעלי קבוצת פרומרקט, סבור שלצרכנים כיום אין סבלנות לשמוע את הסיפור שפרידן רוצה לספר להם. לדעתו, החדשנות העיקרית היא במותגים שהצליחו לצמוח ולהגיע אל תודעת הצרכן ללא פרסום.
סער: "אני מתייחס ל-ללין, לסבון של פעם ואפילו לקרוקס - שלושה מהלכים בהם מותגים נבנו באמצעות מפגש אינדיווידואלי עם הצרכן. הם יצרו נקודת מפגש ומעידים על הכיוון העתידי של בניית מותגים.
אני חושב שאנחנו רואים יותר מדי עשייה לא טובה גם בתחום הפרסום וקידום המכירות הקונוונציונלי. הפרסום והשיווק לא מתו, אבל אנחנו רואים הרבה מאוד עבודה ותוצרים קונוונציונלים והם אלה שיוצרים את התחושה שזה לא אפקטיווי. אנחנו מעזים פחות מדי לעשות את זה אחרת.
יוני סער: "הפרסום והשיווק לא מתו אבל תוצר ועבודה רבים יוצרים את התחושה שזה לא אפקטיווי"
גלי ברגר
8.7.2007 / 16:15