הגיע לסיומו מרדף בן חמש שנים אחר בנקאי, שקרן הגידור שלו הפסידה 400 מיליון דולר בזמן בועת האינטרנט בסוף שנות ה-90. מיכאל ברגר, אזרח אוסטרי שהודה בהונאת ניירות ערך במנהטן בשנת 2000, ונמלט מארה"ב במארס 2002, נעצר בקרבת זלצבורג שבאוסטריה ביום שישי. כך לפי דיווחה של משטרת אוסטריה.
"הוא ירד למחתרת והסתתר. לקח לנו די הרבה זמן לגלות היכן הוא", אמר ז'רלד הסצטרה, דובר המשטרה האוסטרית. "חיפשנו אותו יחד עם הבולשת הפדרלית (FBI) במשך חמש שנים".
ברגר, בן 35, השיק את קרן הגידור שלו, מנהטן אינווסטמנט פאנד, ב-1996. במהלך שנות ה-90 הצליח ברגר לגייס למעלה מ-575 מיליון דולר ממשקיעים, באמצעות זיוף ביצועי הקרן ושווי השוק של אחזקותיו, לדברי התביעה נגד ברגר.
הקרן הפסידה סכומים עצומים כאשר ברגר הימר נגד מניות טכנולוגיה ואינטרנט בין השנים 1996 ל-1999 כשמחיריהן זינקו. הקרן קרסה בינואר 2000 - חודשיים בלבד לפני פקיעת בועת האינטרנט.
ברגר הודה כי שלח הצהרות מטעות למשקיעיו בין השנים 2000-1996, כאשר השוק פנה נגדו. שנה לאחר הודאתו ניסה ברגר לבטלה, בטענה כי היה בלתי כשיר נפשית בעת ההודאה. שופט דחה את בקשתו ופסק כי אין ראיות לכך שהיה בלתי כשיר להודות באשמה. ברגר היה משוחרר בערבות עד לגזר הדין, אך לא הגיע לשימוע בבית משפט במארס 2002, ומאז היה במנוסה.
כאזרח אוסטרי, ברגר לא יכול להיות מוסגר לארה"ב, שם יעמוד בפני עונש של עד עשר שנות מאסר, וקנסות של 1.25 מיליון דולר לפחות. עם זאת, בנק אוסטריה נמנה עם המשקיעים שהפסידו כספים בקרן שלו, והגיש תביעה נגד ברגר גם באוסטריה.
ההודעה על תפיסתו של ברגר מגיעה שבוע לפני שימוע באוסטריה של שמונה בנקאים שהיו מעורבים בהפסדי מיליארד דולר והסתרתם בבנק באוואג.
לאחר חמש שנות מנוסה: נתפס מנהל קרן גידור אוסטרי שהורשע בהונאה בארה"ב
רויטרס
9.7.2007 / 20:03