וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

עסקת ענק נוספת לארקיע - מממשת את האופציה לרכישת עוד שני מטוסי בואינג 787

זוהר בלומנקרנץ

10.7.2007 / 11:43

בסך הכל רוכשת החברה 4 מטוסים חדשים בעיסקה בהיקף של כ-500 מיליון דולר



חברת התעופה ארקיע, שבשליטת האחים נקש, החליטה לממש את האופציה ולרכוש עוד שני מטוסי בואינג מהדגם העתידי 787 דרימליינר, בנוסף לשני מטוסים מסוג זה שהזמינה. אבי נקש, מבעלי החברה, אמר ל-TheMarker כי לא מדובר ברכישה לצורך ספקולציה. היקף העסקה של רכישת ארבעת המטוסים נאמד ב-500 מיליון דולר. אמש הפיקה ארקיע אירוע השקה מיוחד של המטוס החדש במלון ימית בתל אביב, לאנשי ענף התעופה והתיירות בארץ. זאת, בהמשך לטקס הגלילה הרשמי של המטוס החדש שנערך לילה קודם לכן בארה"ב.



נשיא ויו"ר ארקיע, רפי הר לב, אמר ל-TheMarker כי שני המטוסים הראשונים יימסרו לחברה ב-2012 ואילו השניים האחרים שנה אחר כך - ב-2013. לדבריו, בשיחות עם יצרנית המטוסים האמריקאית, הביעה ארקיע עניין להיות בין הראשונים להזמין את הבואינג המתקדם מסוג 787-10 אשר מתכננת בואינג לייצר. מדובר בדגם עתידי, ארוך יותר בצורתו, מהדגם הנוכחי 787-9 אשר יהיה מסוגל לשאת יותר נוסעים מאשר 300 הנוסעים של הדגם המיוצר כיום.

נשיא בואינג בישראל, האלוף (מיל) דוד עברי, אמר ל-TheMarker, כי מחיר הקטלוג של כל מטוס מדגם בואינג 787 הוא 150-140 מיליון דולר. עם ארקיע מדובר לדבריו בעסקה של כחצי מיליארד דולר על ארבעת המטוסים.



הר לב הוסיף כי לאחים נקש לא תהיה שום בעיה לממן את ההצטיידות במטוסי הבואינג החדשים, מפני שעומד לרשותם הון עצמי וקווי מימון. "הם חזקים בתחום האשראי", אמר. הוא שלל הערכות בענף התעופה, לפיהן רכישת המטוסים נועדה לצורך ספיקולציה עסקית וכי אין בכוונת החברה להשתמש בהם. אבי נקש אמר כי אין סיכוי שהמטוסים לא יגיעו לחברה, משום שבכוונתה להמשיך ולהתפתח ולהיות חברת תעופה דומיננטית בשוק הישראלי לטווח ארוך.



המטוס צפוי לטוס בראשונה באוגוסט או בספטמבר. שישה מטוסים ישתתפו בטיסת המבחן שתושלם במאי 2008 עם מתן הרישוי למטוס. לאחר מכן, יימסר המטוס הראשון לחברת התעופה היפאנית ANA. עד כה הזמינו 47 לקוחות מרחבי העולם 677 מטוסים בעלות כוללת של יותר מ-110 מיליארד דולר.



בואינג 787 דרימליינר הוא המטוס הראשון בעולם שעשוי רובו מחומרים מורכבים; צריכת הדלק שלו תהיה קטנה בכ-20% לכל נוסע, לעומת מטוסי נוסעים אחרים בגודל דומה. הדגם החדש גם יפלוט פחות פחמן לאוויר ויאפשר המראות ונחיתות שקטות יותר.


טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully