מחר בבוקר, לפני שנה בדיוק, פרצה מלחמת לבנון השנייה. התוצאות היו קשות אבל לפחות בהיבט של שוק ההון הצליחה המלחמה להראות שיש כאן משק חזק. למרות הערכות פסימיות עם תחילת המלחמה (שלא התגשמו) לגבי ההוצאות הצפויות והפגיעה בצמיחה, ולמרות תגובה קשה של השוק בימים הראשונים, תיקנה בהמשך הבורסה בצורה חדה את הירידות. מאז ערב המלחמה ועד אתמול קיבל מי שהשקיע במדד ת"א 25 (מעו"ף) תשואה מדהימה של 40% - מרמה של 815 נקודות עד ל-1,140 נקודות.
המלחמה גם הוכיחה כי המשקיעים הזרים אינם נרתעים כל כך מהר מהשקעה בישראל ומבחינתם - למרות הסיכונים המדיניים והביטחוניים שעדיין מרחפים - זהו משק מתעורר עם נתוני מקרו טובים ופוטנציאל לרווחים.
בבית ההשקעות מיטב מציינים כי "סקירה כלכלית מהירה של ההתפתחויות השונות מביאה למסקנה אחת ברורה: המשק הישראלי עודנו חזק ואיתן. כלכלת ישראל הצליחה להוכיח עוצמה כשחזרה במהרה לשיעורי הצמיחה הנאים. הרבעון השלישי של 2006, הפחות טוב, נשאר בגדר אפיזודה חולפת".
השנה שעברה מאז המלחמה התאפיינה בגיוסי שיא של חברות ובעיקר באמצעות אג"ח. מדד אג"ח קונצרני הוסיף בשנה 6.5%. הדולר נחלש והריבית במשק ירדה ל-3.5%. את העלייה החדה ביותר בסיכום 12 החודשים האחרונים, רשמו מניות הנדל"ן כשמדד נדל"ן 15 עלה ב-53%. עם זאת, בחודשיים האחרונים מדשדש מדד זה. גם מניות היתר עלו חזק עם תשואה של 52% במדד היתר. הבנקים המשיכו להשיג תשואת חסר לעומת השוק עם עלייה של 8.6% בלבד במדד הבנקים.
מאז תחילת המלחמה ועד אתמול התחזק השקל לעומת הדולר ב-3.7% והיורו התחזק לעומת השקל ב-3.1%.
שנה למלחמה: הבורסה עלתה ב-40%
11.7.2007 / 2:53