הממונה על שוק ההון, ביטוח וחיסכון, ידין ענתבי, קנס אתמול את יובלים - ניהול קרנות פנסיה בע"מ, המנהלת את קרן הפנסיה "יובלים". הקנס ניתן בשל אי המצאת נתונים, הנוגעים לניהול הקרן.
קרנות הפנסיה מחויבות לדווח לממונה דיווחים שונים על בסיס קבוע, ביניהם דיווחים חודשיים על תשואות, היקפי נכסים מנוהלים, וכדומה. באחד המקרים, ביקש ענתבי נתונים על הנחות בדמי הניהול שקרנות הפנסיה נותנות לעמיתיהן. אולם לאחר משלוח תזכורות וקציבת זמן, בחרה הקרן לא להגיב לפנייתו של ענתבי.
על פי הוראות הנוגעות למסירת ידיעות ומסמכים רשאי הממונה על שוק ההון, ביטוח וחיסכון לדרוש מכל גוף מוסדי למסור לו כל מסמך או ידיעה הנוגעים לקופת הגמל שבניהולו. מטרת בקשות אלו היא שמירה על ענייניהם של העמיתים ולמטרות פיקוח.
הפרת ההוראות האמורות מקשה על קיומו של פיקוח תקין ויעיל. לפיכך, לאחר הליך של שימוע, החליט ענתבי להטיל קנס בסך של 121,500 ¤ על יובלים. קנס זה מצטרף לקנסות שהטיל לאחרונה ענתבי על קרן מקפת ועל קרן הפנסיה של הראל שהוטלו בשל אי עמידה בהוראות הניוד בין קרנות פנסיה, איחורים בהעברת כספי עמיתים ועוד.
הממונה על שוק ההון הטיל קנס על קרן הפנסיה יובלים בשל אי המצאת נתונים
אתי אפללו
11.7.2007 / 17:24