בעוד שבעולם גוברים החששות באשר לבטיחות משחות השיניים המיוצרות בסין, אסרה סין על יצרני משחות שיניים להשתמש בדיאתלין גליקול, חומר ממוסס תעשייתי רעיל שנמצא בחלק מנוגדי הקפיאה, כך נמסר מסוכנות הידיעות הממשלתית הרשמית של סין ביום רביעי.
האיסור הוא האחרון בסדרת צעדים שנוקטת ממשלת סין במטרה לשכך את חששות הלקוחות בנוגע לבטיחות התרופות, המזון ומוצרים אחרים.
דיאתלין גליקול משמש כתחליף לגליצרין, מרכיב לא מסוכן שנמצא בשימוש בתעשיית התרופות והמזון, ובמוצרים אחרים לצריכה ביתית. בתעשיית משחות השיניים הוא משמש כחומר מעבה.
נוכחות דיאתלין גליקול במשחות השינים הסיניות התגלתה לראשונה לפני חודשיים בפנמה, שם מתו לפחות 100 איש משימוש בתרופה נגד צינון שהכילה דיאתלין גליקול. חברת יצוא ממשלתית סינית ייצאה את הרעל כגליצרין, והוא הוכנס לסירופ נגד שיעול.
בשבועות האחרונים הוחרמו משחות שיניים שמכילות את הכימיקל הרעיל במדינות בצפון ובדרום אמריקה, באירופה ובאסיה. כמו כן התקבלו מספר דיווחים בודדים על נזק שנגרם בשל שימוש במשחת השיניים, אך דיווחים אלה לא אומתו.
סין אסרה על שימוש בחומר תעשייתי רעיל במשחות שיניים
סוכנויות הידיעות
12.7.2007 / 11:29