וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

לא רק סלמן רושדי: איש דת מוסלמי הוציא פאתווה נגד הנפקת הענק של חברת ההחזקות של הנסיך בן טלאל

אינטרנשיונל הרלד טריביון

12.7.2007 / 16:10

ביום שלישי החלה קינגדום במכירת 5% ממניותיה למשקיעים סעודים לפי שווי של כ-17.2 מיליארד דולר; בן טלאל צבר את הונו המוערך בכ-25 מיליארד דולר באמצעות השקעה במותגים שערכם נמוך יחסית



על המוסלמים לדחות את הנפקת מניותיה של חברת ההשקעות קינגדום הולדינג שבבעלות הנסיך הסעודי, וואליד בן טלאל, ולא לקחת בה חלק. כך קבע פסק הלכה שפירסם איש הדת המוסלמי מוחמד אל-עוסיימי באתר האינטרנט Islam Today.



"אסור לתמוך במהלך הזה", אמר עוסיימי, המשמש כמרצה לכלכלה איסלאמית באוניברסיטת מוחמד בן סעוד בריאד. לדבריו, החברות בהן משקיעה קינגדום הולדינג מעורבות ב"הלוואות בריבית קצוצה", לא מצייתות לאיסור המוסלמי על אלכוהול ועוסקות ב"פעילויות תקשורתיות אסורות".



קינגדום היא לא החברה הסעודית הראשונה שנגדה הוצאו פסקי הלכה בעקבות הנפקתה לציבור. "לא הייתה לזה השפעה רבה", אומר זיאד עוואד, ראש מחלקת המחקר בבנק ריאד.



ביום שלישי החלה קינגדום במכירת 5% ממניותיה למשקיעים סעודים לפי שווי של כ-17.2 מיליארד דולר. נכסיה של קינגדום כוללים נתח של 4% בענקית הפיננסים סיטיגרופ, 22% מרשת המלונות "ארבע העונות", 3.75% בענקית המדיה ניוז קורפ ו-17.3% ביורודיסני.



ביום רביעי אמר מנהל הפיתוח של קינגדום הולדינג, טלאל אל-מיימאן, כי החברה מבקשת לנקוט ב"גישה גלובלית" יותר בנוגע להשקעותיה. "בהשקעות מחוץ לערב הסעודית, קינגדום הולדינג תציית למנהגים העסקיים באותן מדינות אך תישאר נאמנה לערכיה המוסלמיים", אמר אל-מיימאן.



בן טלאל, המדורג על ידי המגזין פורבס כאדם ה-13 בעושרו בעולם, צבר את הונו המוערך בכ-25 מיליארד דולר באמצעות השקעה במותגים שערכם נמוך יחסית. הוא גם בעליו של מלון ג'ורג' החמישי בפאריס.



ביוני האחרון הודיעה קינגדום כי תנפיק 5% ממניותיה לאחר שמשרד הסחר הסעודי אישר לה להפוך לחברה בע"מ. קינגדום מציעה למכירה 315 מיליון מניות שיחולקו שווה בשווה בין משקיעים מוסדיים וקמעונאיים. המכירה תיסגר ב-18 ביולי.



"הנפקת קינגדום היא הזדמנות להשקיע באחד מהגופים העסקיים המצליחים והרבגוניים ביותר בעולם ולהצטרף אליי", אמר בן טלאל.


טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully