וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

הפזו הצ'יליאני מתחזק מול הדולר ב-0.4% ונסחר ברמת שיא מאז מאי 2006 על רקע הערכות להעלאות ריבית במשק

סוכנויות הידיעות

13.7.2007 / 18:52

הבנק המרכזי של צ'ילה העלה אתמול את הריבית ב-0.25% ל-5.25%



הפזו הצ'יליאני מתחזק מול הדולר ב-0.4% ונסחר ברמת שיא מאז מאי 2006 על רקע הערכות כי הבנק המרכזי של צ'ילה, אשר העלה את הריבית במדינה אתמול, ימשיך בהעלאות ריבית נוספות.



הבנק המרכזי של צ'ילה העלה אתמול את הריבית ב-0.25% ל-5.25% והודיע כי ימשיך להעלות את הריבית בחודשים הקרובים על מנת להותיר את האינפלציה בטווח יעד הבנק של 4%-2%. הפזו הצ'יליאני נסחר כעת ברמה של 513.80 פזו לדולר לאחר שמוקדם יותר היום הגיע לרמה של 514.5 פזו לדולר. הפזו הצ'יליאני הוסיף 2.9% מאז 27 ביוני ורשם עלייה של 3.4% עד כה השנה.



הבנק המרכזי של צ'ילה מסר בהצהרתו כי מחירי דלק ומזון גבוהים דחפו את מדד הליבה של מדד המחירים לצרכן וכי הציפיות קצרות הטווח לאינפלציה עלו. הבנק ציין כי התרחיש הסביר ביותר יהיה "קיצוץ בתמריצים מוניטריים בחודשים הקרובים" על מנת לשמור על האינפלציה סביב ליעד הבנק - 3%.



האינפלציה בצ'ילה צמחה ל-3.2% ביוני. בנק ההשקעות UBS חוזה כי הבנק המרכזי של צ'ילה יעלה את הריבית ל-5.75% עד לסוף השנה.


טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully