וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

אירופה: הבורסות נסגרו בשיא של שש שנים וחצי בהובלת מגזר השבבים; לונדון עלתה ב-0.3%

טלי גולדשטיין

13.7.2007 / 19:34

מניית ABN אמרו עלתה ב-1.5% לאחר שהבנק קיבל את אישור בית המשפט להמשיך בתהליך מכירת חטיבתו האמריקאית



בורסות אירופה רשמו עליות, זה היום השני ברציפות, לשיא של שש שנים וחצי בהובלת חברות השבבים. בורסת לונדון עלתה ב-0.3%, בורסת פרנקפורט טיפסה ב-0.5% ופאריס הוסיפה 0.2%.



מניית סמסונג אלקטרוניקס, יצרנית השבבים והטלפונים הסלולרים הגדולה באסיה, רשמה רווח אשר עלה על ציפיות האנליסטים ברבעון השני. החברה רשמה רווח נקי של 1.42 טריליון וון (1.6 מיליארד דולר) - ירידה של 5% ברווחיה לעומת הרבעון המקביל ב-2006. סמסונג חזתה עלייה במחירי השבבים במחצית השנייה של 2007.



בעקבות התחזית האופטימית לגבי מחירי השבבים, עלו מניות מגזר השבבים באירופה. מניית ST מיקרו עלתה ב-0.1%. ASML, יצרנית ציוד המוליכים למחצה אשר בין לקוחותיה כלולה סמסונג, עלתה ב-1.6%. נוקיה, יצרנית הסלולר הגדולה בעולם, רשמה עלייה של 0.9%. מניית PSION, יצרנית מחשבי כף היד, טיפסה ב-3%. ענקית התוכנה סאפ הוסיפה 1%.



סאב, יצרנית הציוד הבטחוני, זינקה ב-6.3% לאחר שדיווחה על עלייה ברווח הנקי ברבעון השני על רקע מכירות של מטוסי סילון וציוד לווייניים.



מניית פומנטו דה קונסטרקסיונס עלתה ב-2.5% לאחר שהמיליארדר הרוסי רומאן אברמוביץ' הציע לרכוש 15% ממניותיה.



מניית הבנק ההולנדי ABN אמרו רשמה עלייה של 1.5% לאחר שבית המשפט העליון בהולנד אישר לבנק להמשיך בתהליך מכירת חטיבתו האמריקאית לבנק אוף אמריקה. ברקליס, הנמצא צעד אחד קרוב יותר להשתלטות על ABNM בעקבות הפסיקה, עלה ב-0.8%. רויאל בנק אוף סקוטלנד, המוביל קבוצת בנקים בהצעת רכש נגדית עבור ABN, הוסיף 0.9%.



ריו טינטו רשמה ירידה של 2.1% על רקע רכישתה את יצרנית האלומיניום הקנדית אלקאן.



לוריאל, יצרנית התמרוקים הגדולה בעולם, רשמה ירידה של 3.7% לאחר שדיווחה על הכנסות נמוכות מהמצופה ברבעון השני. ההכנסות עלו ב-10% ל-4.25 מיליארד יורו (5.85 מיליארד דולר) על רקע עלייה במכירות במזרח אירופה, אסיה ואמריקה הלטינית.


טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully