רשות ני"ע בארה"ב פתחה בחקירה בלתי רשמית של הפוסטים שכתב מנכ"ל הול פודס מרקט (Whole Foods Market) באינטרנט בשם בדוי, כך מדווח "וול סטריט ג'ורנל" על פי אנשים המצויים בנושא. במשך 8 שנים, פירסם ג'ון מאקי פוסטים על קמעונאית המזון הטבעי והאורגני בפורומי המניות של יאהו, תוך שימוש בשם בדוי. בכמה מן התגובות, מאקי - ממייסדי החברה - שיבח את מניית הול פודס ואת התוצאות הכספיות שלה, וקטל חברה מתחרה אותה מנסה כעת הול פודס לרכוש. מאקי השתמש בשם הבדוי רהודב, שנוצר מסיכול אותיות של שמה של אשתו - דבורה.
לא ברור אם מאקי הפר את החוק, אך פעולותיו העלו כמה שאלות משפטיות. ה-SEC צפויה לחקור האם הפוסטים של מאקי עמדו בסתירה לדברים שאמרה החברה, או אם הם היו אופטימיים יתר על המידה בכל הקשור לביצועי החברה. בנוסף, תבדוק ה-SEC אם מאקי חשף מידע על החברה בצורה סלקטיווית, ובכך הפר אולי את חוק החשיפה ההוגנת מ-2000 (Regulation Fair Disclosure), שנועד למנוע ממנהלים לחלוק מידע עם לקוחות או אנליסטים מועדפים.
מבקרי חוק החשיפה ההוגנת, אומרים כי הוא פוגע בחופש הדיבור. הפוסטים של מאקי התפרסמו בלוח הודעות אינטרנטי הפתוח לקהל הרחב.
הזהות הבדויה של מאקי נחשפה בעקבות חקירה שמנהלת נציבות הסחר הפדרלית (FTC) בקשר לתוכניותיה של הול פודס לרכוש את מתחרתה ווילד אואטס מרקטס. ה-FTC מנסה לחסום את הרכישה, בטענה כי היא תפגע בתחרות בין חנויות אורגניות.
הול פודס הכריזה בפברואר על כוונתה לרכוש את יריבתה הקטנה יותר ב-565 מיליון דולר. מאקי פירסם פוסט באתר החברה שלו ביום רביעי שעבר, בו הודה כי השתמש בשם הבדוי רהודב בלוח ההודעות הפיננסי של יאהו מ-1999 עד 2006. הוא אמר כי ה-FTC גילתה את השם הבדוי שלו באמצעות מיליוני המסמכים שהול פודס סיפקה לה לצורך החקירה.
מאקי, המשלם לעצמו שכר דולר לשנה כיו"ר ומנכ"ל החברה ומנהל בלוג באתר שלה, כתב יותר מ-1,100 פוסטים בלוח ההודעות הפיננסי של יאהו. בין השאר הוא כתב במארס 2006 כי לאואטס, "חסר מודל עסקי בר קיימא שהיא יכולה לשחזר. הם מדשדשים בניסיון למצוא אסטרטגיה בת קיימא שתוכל לעצור את השחיקה שלהם. הבעיה היא שכרגע אין להם מספיק זמן והון".
מאקי לא הצליח להוליך שולל את משתתפי הפורום, שכמה מהם ניחשו נכונה את זהותו האמיתית. בתגובה לפוסט שכותרתו "היי ג'ון - כלומר רהודב", כתב מאקי ביוני 2003: "עוד אחד שחושב ששמי הוא ג'ון (מאקי)! ובכן, אם אתה באמת מאמין שאני ג'ון מאקי, כדאי לך להתייחס בכובד ראש למה שאני אומר".
הפוסטים האחרונים של מאקי נכתבו באוגוסט שעבר, לאחר שהפסיד בהתערבות למשתתף אחר, היבריס12000 (Hubris12000), בהתערבות על ביצועי מניית הול פודס.
"סרג'ן ג'נרל ובוסטון קאובוי - צדקתם לכל אורך הדרך לגבי הזהות האמיתית שלי", כתב. "כל הכבוד על החדות שלכם". בעקבות פוסט זה, לוחות ההודעות ביאהו התמלאו בדיונים על הזהות החשאית של מאקי.
רשות ני"ע חוקרת את חוקיות הפוסטים בשם הבדוי של מנכ"ל רשת המרכולים האורגניים האמריקאית הול פודס
TheMarker
14.7.2007 / 16:36