הצהרות חיוביות מגיעות היום מבכירי האוצר ובכללם משר האוצר, רוני בר-און, ומנכ"ל משרד האוצר, ירום אריאב. בר-און פתח היום את דיוני תקציב 2008 בממשלה ואמר כי המשך הצמיחה יספק מקורות הכרחיים לקידום הכלכלה וטיפול בבעיות החברתיות. לשם כך נדרשת הממשלה לשמור על מדיניות תקציבית אחראית, הפחתת חוב ושמירה על תוצר במתווה שאושר בממשלה אשר תרם רבות להצלחת המדיניות הכלכלית עד כה. "השווקים בארץ ובעולם מצפים מאיתנו שנמשיך במדיניות תומכת צמיחה שבסיסה משמעת ואחריות תקציבית", אמר בר-און.
אריאב סקר בפני הממשלה את יעדי המדיניות הכלכלית של הממשלה לשנת 2008 ואילך ואמר כי משמעת תקציבית כדרך חיים, נחישות בביצוע רפורמות והגברת ההשקעה בחינוך, הם תנאים הכרחיים למיצוי פוטנציאל הצמיחה של המשק.
בין היעדים שהציב אריאב - הפחתת החוב הציבורי והגבלת הגידול בהוצאה הציבורית, חיזוק האוכלוסיות החלשות והגדלת שיעור המועסקים והגדלת ההשקעות בהון פיזי ובחינוך כתנאי הכרחי למימוש סדרי העדיפויות של הממשלה, חיזוק האוכלוסיות החלשות והגדלת שיעור המועסקים. בין האמצעים לביצוע התכנית השאפתנית - המשך הירידה במשקל הוצאות הסקטור הציבורי בתוצר לצד ירידה בנטל המס וביחס החוב.
בסיכום דבריו אמר אריאב כי שיעור הצמיחה הצפוי לשנת 2008 הוא 4.2%. זאת, מבלי לקחת בחשבון את גורמי הסיכון של פריצת התקציב, החרפה במצב הבטחוני והאטה בשווקי העולם. עם זאת, ציין אריאב כי פוטנציאל הצמיחה של המשק הישראלי גדל במידה ניכרת ויוכל להיות ממומש אם תינקט מדיניות כלכלית תומכת צמיחה שבמרכזה הפניית משאבים לחינוך ויישום רפורמות מבניות.
תוכנית האוצר: להמשיך בהורדת נטל המס
טל לוי
15.7.2007 / 13:00