"הצביעו נגד" - זו ההמלצה של חברת Institutional Shareholder Services - ISS, אשר בחנה עבור משקיעים מוסדיים את פרטי ההצעה של סאן ההודית לרכישת חברת הפרמצבטיקה הישראלית, .
ISS היא חברה המבצעת מחקרים עבור משקיעים מוסדיים. היא יוצאת בהמלצות עבור המוסדיים, שלעתים אין באפשרותם לבדוק באופן מקיף החלטות העומדות בפני בכרעה באסיפת בעלי מניות.
בדו"ח של ISS מסוף השבוע האחרון ואשר הגיע לידי TheMarker, נכתב כי "בהתבסס על היעדר נתונים מספקים, ועל אפלייתם של בעלי המניות בנוגע לחשיפת מידע שסאן זכתה לו, אנו ממליצים להצביע נגד העסקה", כך נקבע בשורה התחתונה.
ההצבעה בעניין רכישת תרו תיערך ב-23 בחודש במשרד עורכי דין של תרו, יגאל ארנון, שבתל אביב. הקרנות טמפלטון, המחזיקה כ-9.5% מתרו, Brandes המחזיקה 11%, ובית ההשקעות אנליסט הישראלי עם 1.3%, מתנגדים להצעת הרכישה לפי מחיר של 7.75 דולרים למניה, ומתנגדים אף לשלב הראשון של הרכישה, שכבר בוצע - הקצאת מניות לסאן במחיר של 6 דולרים למניה תמורת כ-41 מיליון דולר שהוזרמו לחברה כדי לפתור בעיות נזילות בוערות.
בשלב זה נראה כי אם אכן יתמידו שלושת הגופים בהתנגדותם, ההצעה לא תתקבל. זאת מאחר ונדרש רוב של 75% מבעלי המניות שאינם כוללים את המייסדים - המשפחות לויט ומורוס, המחזיקות כ-40% מתרו.
ISS כותבת כי תרו לא פירסמה את תוצאותיה ל-2006 והיקף הדיווח של תרו לבעלי המניות שלה אינו מספק ולכן לא ניתן לדעת מה מצבה של החברה. עוד נכתב כי למרות שתרו מתעקשת שההצעה של סאן עולה על הצעות אחרות שהתקבלו, חלק מבעלי המניות ספקנים ומשערים שתרו אינה במצב כה רע כפי שנטען.
עוד נטען כי בעלי מניות מוחים על כך שסאן קיבלה גישה לנתונים פיננסיים נוספים, מעבר לאלו שפורסמו כבר. מדובר בנתוני 2006 ואלה המסכמים את הרבעון הראשון של 2007. בעלי מניות מוחים על כך שהם לא זכו לעיין בנתונים אלה.
סאן כתבה לבעלי המניות שלה שהיא מצפה לרווחים יציבים מתרו בשלוש השנים שלאחר המיזוג, ושהעסקה תחזיר את ההשקעה תוך ארבע או חמש שנים. בעלי מניות טוענים כי זה לא עולה בקנה אחד עם ההפסדים שתרו טוענת להם - 120-95 מיליון דולר ב-2006.
החלק החשוב ביותר בדו"ח של ISS הוא המלצתה למשקיעים המוסדיים כיצד לנהוג. כאמור, היא ממליצה להצביע נגד העסקה. "אפשר לאמת מעט מאוד מהמידע שתרו סיפקה לבעלי המניות שלה, כי החברה אינה חושפת מידע, שכבר נחשף עבור סאן.
"תרו גם טוענת שנושיה - כ-60 גופים החשופים לחובות החברה - מרוצים מההצעה של סאן, ועלולים לבקש פירעון מיידי של החובות אם העסקה לא תאושר, אבל החברה אינה מוכנה לספק הוכחה שאכן כך הדבר".
אולי כדי להגן על עצמה מפני אסון הקרב ובא - דרישה אפשרית לפירעון חובות בגובה רבע מיליארד דולר - ISS מציינת גם את הסיכון: "אם אכן הצהרותיה של תרו נכונות - מדובר באזעקת אמת. אנו מציעים לבעלי המניות לבחון את הצהרות החברה ביחס למיזוג ולהכריע האם הם מוכנים לקבל הצהרות אלה מתוך אמונה בנכונותן", נכתב.
עו"ד דיויד שפירו, המלווה את תרו במשרד יגאל ארנון, אומר היום בתגובה כי: "נראה שהעמדה של ISS נקבעה על בסיס הטענה שאין הוכחה שהנושים יבקשו פירעון חובות אם העסקה לא תאושר. הצעתי לחתום בעצמי על תצהיר לפיו זה המצב".
על הסיכוי הקטן והולך לאישור העסקה באסיפת בעלי המניות בשבוע הבא אומר שפירו: "זה שאנשים רוצים לקבל יותר כסף לא אומר שברגע האמת הם יצביעו נגד".
חברת ייעוץ אמריקאית למשקיעים מוסדיים ממליצה לבעלי מניות להצביע נגד העסקה למכירת תרו
שירלי יום-טוב
15.7.2007 / 16:58