וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

תל אביב בשיא: הבורסה תפתח את יום המסחר על רקע פרסום מדד המחירים לצרכן הגבוה אתמול

טל לוי

16.7.2007 / 6:11

אגרות החוב מסוג גליל - הצמודות למדד המחירים - צפויות לרכז עניין בשל עלייה באטרקטיוויות



עליות שערים בוול סטריט והמלצה חיובית מצד בנק ההשקעות מורגן סטנלי דחפו אתמול את הבורסה של תל אביב לשיא: מדד המעו"ף שהוסיף 1.1% יפתח ב-1160.8 נקודות ומדד ת"א 100 שעלה ב-0.9% יפתח ב-1,155.28 נקודות. בסוף השבוע דיווח סוכנות הידיעות בלומברג כי בנק ההשקעות מורגן סטנלי העלה את המלצתו לשוק המניות של ישראל מ"משקל שוק" ל"משקל יתר". במקביל, קיצץ הבנק את המלצתו למניות בסין וברזיל בעקבות העליות החדות שרשמו שווקים אלו מתחילת השנה.



» דיון חם על המתרחש בבורסה - עכשיו ב-TheMarker Cafe



אתמול בערב הפתיע מדד המחירים לצרכן כשעלה בשיעור חד של 0.7% לעומת תחזית של מקסימום 0.5%. בסיכום ששת החודשים הראשונים של 2007, הסתכמה האינפלציה ב-1%, ובסיכום 12 החודשים האחרונים (מיוני 2006 עד ליוני 2007) ירד המדד ב-0.7%. העליות היו בעיקר בסעיפי ההלבשה וההנעלה, שעלו ב-15.1%, במחירי הדיור שעלו ב-1.3% ובמחירי התחבורה שעלו בעקבות התייקרות הדלק ב-1.3%. מנגד, היו ירידות של כ-5% בסעיפי הפירות והירקות.



יצרנית החליפות בגיר שבשליטת פולגת של צביקה בארינבוים, תסחר היום על רקע הערב אזהרת רווח לרבעון השני של השנה שהוציאה אתמול בערב. האזהרה של בגיר מגיעה לאחר שגם את הרבעון הראשון של 2007 פתחה בצורה חלשה ולאחר אזהרת רווח שפרסמה חברת אופנה אחרת, פוקס, לפני שבוע.



חברת אלקטרה, שבשליטת גרשון זלקינד, תיסחר על רקע בחינת כניסה לתחום האנרגיה והקמת תחנת כוח בשיטת האגירה השאובה. שיטת האגירה השאובה מתבססת על אנרגיה הידראולית בה הפרש הלחצים של המים מייצר חשמל. אין מדובר בפרויקט מיידי והקמתו של מיזם מסוג זה תארך שנים רבות וכפופה לאישורים רגולטוריים רבים.


טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully