איל הנדל"ן היהודי-אמריקאי סם זל רכש 12% ממניות ספקית הגז הטבעי EMG תמורת 260-270 מיליון דולר - כך נודע ל-TheMarker. המדובר במניותיו של איש העסקים המצרי חוסיין סאלם.
את הרכישה ביצעה חברה משותפת לזל (60%) ולאיל נדל"ן בשם דיוויד פישר (40%). לפי הערכות, העסקה נחתמה לפי שווי הקרוב ל-2.22 מיליארד דולר. דיווח אודות העסקה נמסר בימים האחרונים לשותפים המוסדיים ב-EMG.
מקום 52 ברשימת העשירים בארה"ב
זל (65) מדורג כיום במקום ה-52 ברשימת עשירי ארה"ב, והונו מוערך ב-5 מיליארד דולר. לדברי מקורבים לשותפים ב-EMG, פישר הוא איל הון יהודי וישראלי לשעבר אשר עשה חיל בעסקי נדל"ן באירופה, והונו מוערך ב-2 מיליארד דולר.
לפני כחודש פורסם ב-TheMarker כי זל מצוי במגעים מתקדמים מאוד לרכישת יותר מ-10% ממניותיו של סאלם, המחזיק ב-65% ממניות EMG. המגעים בין זל לסאלם החלו לפני כשלושה חודשים, בהם ביקר זל עצמו במשרדי EMG בקהיר, במתקן הזרמת הגז הטבעי המוקם באל-עריש ואף בביתו של סאלם בשארם א-שייח'.
לפני כשבועיים הגיעה לישראל משלחת נציגים מטעם EMG, מלווה באנשי שגרירות מצרים וביועציו של זל. המשלחת ביקרה במשרד התשתיות ובמתחם קצא"א שבאשקלון, שם ביקשו לעקוב מקרוב אחרי עבודות הקמתו של מתקן הקליטה של צינור הגז במתחם, ואחרי תוואי הצינור היבשתי במקום. חברי המשלחת אף נועדו עם נציגי חברת החשמל ושאר לקוחותיה הגדולים של EMG בישראל. לאחר שסיימו נציגיו של זל את בדיקת הנאותות לעסקה, נחתם בשבוע האחרון הסכם הרכישה בין הצדדים.
בחודש האחרון ניצל גם איש העסקים יוסי מימן את ההתעניינות הגוברת במניות ספקית הגז מצד המשקיעים המוסדיים, ומכר דרך קבוצת מרחב שבבעלותו 4.4% ממניותיו ב-EMG לקבוצת מוסדיים בראשות קרן תשתיות לישראל.
המדובר בהסכם משולש, הכולל את מרחב (חברת האחזקות של מימן), את אמפל שבשליטת (57%) מימן וכן את קבוצת הגופים המוסדיים עמה נמנות חברות הביטוח כלל, הראל ומנורה. כמו כן העביר מימן 4.4% ממניות אמפל למיזם ההשקעות המשותף לה ולמוסדיים - "מרחב אמפל אחזקות באנרגיה". בסך הכל הסתכמו מימושיו האחרונים של מימן בשותפות הגז המצרית ובחברת אמפל בכ-109 מיליון דולר.