וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

ויסגלס הודיע על עזיבת תפקיד יו"ר בזק

ערן גבאי

17.7.2007 / 14:06

איתור הכשלים בדירקטוריון בזק הובילו לעזיבת המנכ"ל יעקב גלברד והיועצת המשפטית של בזק, בשמת שלוש

יו"ר בזק, דב ויסגלס, לא מחכה שעסקת שלמה נחמה-מורי ארקין תיתחם והוא מקדים היום בהודעה לדירקטוריון בזק כי בכוונתו לסיים את כהונתו כיו"ר הדירקטוריון של בזק. ויסגלס מדגיש כי כהונתו תסתיים עם מינויו של יו"ר אחר לדירקטוריון.

העובדה שויסגלס לא ממתין עד אשר תיחתם עסקת כניסתו של שלמה נחמה לבזק, מעידה יותר מכל על איבוד האמון בינו לבין בעלי המניות בבזק שכבר מדברים באחרונה באופן קבוע על רצונם לראות במחליף לוויסגלס בתפקיד יו"ר בזק.

בבזק אומרים היום כי כבר לכולם ברור כי צפוי שינוי בבעלות בבזק עם יציאתו של מורי ארקין מגרעין השליטה, ועל כן הבין ויסגלס כי כעת זהו המועד המתאים גם עבורו לסיים את התפקיד בבזק. מאז התפוצצות הפרשות החשבונאיות ואי הסדרים בבזק, מעמדו של וייסגלס התערער מאוד והכתובת לעזיבתו הקרובה היתה על הקיר. ויסגלס אמנם יוצא, יחסית, נקי בדו"ח הבודק החיצוני של בזק, עו"ד יורם דנציגר, אך לא ניתן שלא לייחס לו אחריות עליונה למחדלי הדירקטוריון באישור תוכניות האופציות והבונוסים בבזק מתוקף תפקידו כיו"ר בזק.

למעשה, עם עזיבתו של ויסגלס את דירקטוריון בזק יושלם ניצחונו של יו"ר רשות ניירות ערך, משה טרי, שבדיקת הרשות הצליחה לאתר מחדלים קשים בהתנהלות בזק מאז הועברה בה השליטה לידי קבוצת סבן-אייפקס-ארקין באוקטובר 2005. הכשלים שאותרו הביאו לכך שהמנכ"ל, יעקב גלברד, והיועצת המשפטית של החברה, בשמת שלוש, החליטו לעזוב את שורות החברה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully