ההתרגשות לקראת יציאת הספר השביעי בסדרת "הארי פוטר" אינה פוסחת על ישראל: בלילה שבין שישי לשבת, 21 ביולי, עם הינתן האות לחשיפת הספר המתקיימת באופן מסורתי באותה שעה בדיוק בכל העולם, מתכוונות שתי רשתות הספרים הגדולות, סטימצקי וצומת ספרים, לקיים אירועים המוניים למכירת הספר באנגלית לקהל הרחב.
אולם סגן רוה"מ ושר התמ"ת, אלי ישי, קורא לכל מפיצי הספר שלא להפיץ אותו בליל שבת אלא להתחיל בהפצתו ביום שישי בבוקר. לחילופין הוא מציע לדחות זאת לצאת השבת.
"צריך לשים גבול לרצון להידמות לאומות העולם, ולא יעלה על הדעת לגייס עובדים רבים שיאפשרו את קיום האירועים ושכלל לא בטוח שהם מעוניינים לעבוד, ובתוך כך לפגוע בדמותה של השבת. הוריתי ליחידת האכיפה לפעול ובכוונתי להגיש כתבי אישום ולהטיל קנסות אם יופר חוק שעות עבודה ומנוחה", אמר ישי.
רשת סטימצקי, המתכוונת לקיים אירוע המוני בנמל תל אביב בערב שישי לכבוד חשיפת הספר, אמרה בתגובה: "על פי ההסכם עם המו"ל בחו"ל, רשת סטימצקי מחוייבת להשיק את הספר בארץ במקביל להשקתו בכל העולם". ברשת צומת ספרים בחרו שלא להגיב.
ספרה השביעי של ג'יי.קיי רולינג "Harry Potter and the Deathly Hallows" (בתרגום חופשי: הארי פוטר ורוחות המוות) יושק בכל העולם באותו תאריך בדיוק ויופץ במיליוני עותקים, כ-10 מיליון מהם בארה"ב בלבד.
חשיפת הספר תשים סוף לחרושת השמועות והניחושים סביב עלילת הספר האחרון בסדרה, ובראשם שאלת השאלות: האם תבחר רולינג לסיים את חייו של הארי עם סיום הסדרה.
רשת סטימצקי משתלבת היטב בתעשיית יחסי הציבור המשומנת של הספר: האירוע שתקיים בנמל תל אביב ילווה במוסיקה, אפקטים ופעילויות פנטזיה, קוסמים ומכשפים. בשיאו של הערב יוקרן על מסך ענק סרטון של מחברת הסדרה, ג'יי קיי רולינג, בו תישא דברים אל קוראיה, שיצולמו זמן קצר לפני.
האירוע של סטימצקי יכלול גם ספירה לאחור שתחל באחת בלילה ותסתיים ב-2:01 בדיוק, אז יותר הספר למכירה. הכניסה לאירוע היא ללא תשלום.
רשת צומת ספרים תפתח באותו לילה את סניפה בגעש החל מהשעה 02:00 בלילה. ברשת מכריזים כי "חמשת הראשונים שיצליחו להגיע לקופה לרכישת הספר יקבלו אותו במתנה".
ברשת צופים שכבר בשבת בבוקר תהיה "הסתערות עצומה" של אנשים על סניפי צומת ספרים הפתוחים בשבת. בשתי הרשתות מדווחים על ביקוש ער והזמנות מראש של אלפי עותקים לספר, שיימכר בשלב זה רק באנגלית. התרגום לעברית צפוי לצאת בתוך כמה חודשים.
הספר השביעי במהדורה האנגלית יעלה בחנויות הרשתות 139 שקל ובאתרי האינטרנט שלהן 129 שקל. המחירים בסטימצקי צפויים לעלות ב-20 באוגוסט ל-149 ו-139 שקל בהתאמה.
בסטימצקי מדווחים כי עד לתחילת המכירות מוצבת אבטחה כבדה על עשרות אלפי הספרים שהגיעו למחסני הרשת. כדי להאדיר את המסתורין, הוטסו הספרים בחשאיות בתוך קרטונים לא ממותגים ומכוסים ניילונים שחורים, והם יוצאו מהאריזות רק כשעה לפני מועד החשיפה הרשמי.
עם זאת, יצוין כי למרות האבטחה העולמית, הצליחו כמה גולשי אינטרנט לחשוף את הספר והפיצו תמונות של 495 העמודים הראשונים ושל האפילוג.
השר אלי ישי: לדחות את הפצת הספר "הארי פוטר" בגלל הפגיעה בשבת
רוני לינדר-גנץ
17.7.2007 / 17:34