קבוצת בייטמן ליטווין (Bateman Litwin) מקבוצת BSGR של בני שטיינמץ, תרכוש את חברת Delta-T האמריקאית תמורת 120 מיליון דולר. החברה האמריקאית היא מהמובילות בתחומי פיתוח ושיווק טכנולוגיות מתקדמות להפקת ביו-אתנול.
בייטמן הנסחרת בלונדון ומתמחה בפרויקטים בתחומי האנרגיה והכימיה, תרכוש את החברה תמורת 45 מיליון דולר - בתוספת הקצאה של 11.8 מיליון מניות. את הרכישה תממן בייטמן ליטווין בין היתר מיתרות מזומנים שברשותה, ובנוסף היא בוחנת אפשרות להנפקה פרטית למשקיעים מוסדיים בגובה של לא יותר מ-5% מהמניות שהונפקו עד עתה.
ל-T-Delta צבר הזמנות בהיקף של 500 מיליון דולר, נכון לסוף יוני 2007. הרכישה תאפשר לקבוצה כניסה בהיקף נרחב לשוק הקמת מתקני הביו-אתנול בארה"ב - אשר עתיד, לפי תחזיות, לרשום גידול של כ-10 מיליון דולר עד 2013.
קבוצת בייטמן רכשה את T-Delta האמריקאית ב-120 מיליון דולר
אבי בר-אלי
18.7.2007 / 9:52