בראיון שנתן דוד חלפי, מנכ"ל אפי אירופה צ'כיה לעיתון הצ'כי Czech Business Weekly, הוא סיפק פרטים מעניינים לגבי ההנפקה של אפי אירופה. לקראת ההנפקה של אפי אירופה בלונדון מגדילה בשנה האחרונה החברה באופן שיטתי את נכסיה, וכיום יש לה נכסים בצ'כיה, רומניה, בולגריה, סרביה, לטביה וגרמניה.
חלפי מציין כי החברה כמעט שילשה את שוויה ב-12 החודשים האחרונים. לדבריו, השווי של החברה כיום, אחרי הרכישות וההתרחבות לשווקים חדשים, הוא כמעט מיליארד יורו - זאת לדבריו לעומת שווי של 300 מיליון יורו בסוף 2006 - המועד המקורי להנפקה שנדחתה. "כיום השווי של החברה מספיק בשביל לעניין משקיעים", הוא מוסיף.
חלפי גם מציין כי יש לחברה תכנונים גם להנפיק בפראג את אפי אירופה צ'כיה שהיא חברה בת של אפי אירופה. חלפי אומר כי אפי אירופה צ'כיה שוקלת את האפשרות להיסחר בבורסה של פראג, אם כי עדיין אין לוח זמנים מכיוון שההחלטה טרם נתקבלה.
דובר מסר כי "בכל הקשור להנפקתה של אפי אירופה אין שינוי לעומת מה שפירסמה החברה בדו"חותיה האחרונים. כאשר יהיה לחברה מה לדווח, היא תעשה זאת כמקובל".
בתוך כך, נסחרת כעת מניית אפי פיתוח (ההשקעות ברוסיה) במחיר שפל מאז ההנפקה בתחילת מאי. מניית החברה נסחרת סביב מחיר של 10.3 דולר - 26% מתחת למחיר ההנפקה.
"השווי של אפי אירופה - כמיליארד יורו"
אפרת נוימן
18.7.2007 / 12:48