הסיכונים למשקיעים בשווקים המתעוררים ירדו באופן משמעותי בשנים האחרונות. כך אמר מייקל הארטנט, אסטרטג לשווקים מתפתחים במריל לינץ'. "הסיכון למשקיעים בשווקים מתפתחים נמוך כעת באופן ניכר לעומת לפני מספר שנים" ציין הארטנט.
דבריו של הארטנט ליוו את פרסום סקר מנהלי הקרנות של מריל לינץ, שקבע כי 18% מהמשקיעים מרגישים שהשווקים המתפתחים אינם מהווים סיכון ליציבות השוק הפיננסי.
"הפעם לא קיים סיכון אשראי בזמן שבו יש צורך גדול להלוואות בשווקים המתפתחים. הם אינם כה ממונפים כבעבר, יש להם עתודות מט"ח ענקיות ועודפים גבוהים במאזני החשבונות השוטפים", הדגיש הארטנט.
לדבריו, המשבר בשוק משכנתאות הסאב פריים בארה"ב לא גרם נזק לצמיחה ולרווחי השווקים. במקביל, נהנו שערי החליפין של השווקים המתפתחים מהחולשה של הדולר האמריקאי. "הסיפור של השווקים המתעוררים הוא עדיין סיפור טוב מאוד".
הסקר של מריל לינץ' חשף כי 35% ממנהלי הקרנות נתנו המלצה של "משקל עודף" על מניות השווקים המתפתחים ביולי, עלייה של פי 2 לעומת אחוז מנהלי הקרנות שנתנו המלצה דומה ביוני. זאת על רקע תחזית אופטימית לרווחים וצמיחה ממנה נהנים השווקים ועלייה בתיאבון לסיכון.
אסטרטג לשווקים מתפתחים במריל לינץ': הסיכונים למשקיעים בשווקים המתעוררים ירדו באופן משמעותי בשנים האחרונות
סוכנויות הידיעות
18.7.2007 / 22:11